Odpadlo tekmo s Holmenkollna bo gostil Vikersund

Norveška letalnica bo konec tega tedna, od petka do nedelje, gostila kar tri posamične preizkušnje.

Objavljeno
08. februar 2016 22.09
J. P.
J. P.

Vikersund - Megla, dež in veter so prireditelje vikenda svetovnega pokala v smučarskih skokih na slovitem norveškem Holmenkollnu prisilili v odpoved včerajšnje posamične preizkušnje, danes pa so že našli nadomestnega gostitelja: odpadlo tekmo bo že ta konec tedna izvedel sosednji Vikersund, ki bo poleg sprva predvidenih sobotne in nedeljske tekme v smučarskih poletih po novem dodal še petkovo.

Tako bodo po novem v Vikersundu tri tekme. Prva - brez kvalifikacij - bo na sporedu v petek ob 20. uri, takoj po uradnem treningu; v soboto bodo kvalifikacije na vrsti ob 15. uri in preizkušnja uro pozneje, v nedeljo pa se bo dogajanje s kvalifikacijami začelo ob 14.30, zares pa bo šlo od 16. ure dalje.

»Žal nam je, da je tekma na Holmenkollnu odpadla, saj vemo, koliko dela in truda so vložili prireditelji. V čast pa nam je, da smo dobili priložnost za dodatno preizkušnjo, in upam, da bomo lahko navijačem ponudili še boljšo izkušnjo,« je poudaril predsednik organizacijskega odbora Vikersunda Stig Hamstad.