OFEM: po Prevčem srebru še zlato na ekipni tekmi

Slovenski smučarski skakalci Domen Prevc, Tine Bogataj, Bor Pavlovčič in Urban Rogelj so zmagali na ekipni tekmi OFEM.

Objavljeno
28. januar 2015 19.36
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Vaduz - Po srebrni kolajni Domna Prevca so slovenski smučarski skakalci dosegli še en velik uspeh na olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM). Na ekipni tekmi v Tschaggunsu so Prevc, Tine Bogataj, Bor Pavlovčič in Urban Rogelj osvojili zlato kolajno. Vodili so že po prvi seriji, na koncu pa so slavili pred Finsko in Avstrijo.

»Danes sem bolj zadovoljen kot po srebru včeraj. Skoki so bili boljši, vesel sem tudi odličnega vzdušja v ekipi, glavno pa je, da je zlata kolajna tu,« je povedal Domen Prevc.

Ekipno tekmovanje so imeli tudi nordijski kombinatorci. Slovencem (Jaka Matko, Vid Vrhovnik, Gašper Brecl in Matevž Malovrh) je odlično kazalo po skokih, ko so bili na tretjemu mestu. Na teku so po pričakovanjih zaostali za najboljšimi in končali kot osmi.

Meta Hrovat je v veleslalomu s startno številko 31 je končala na osmemu mestu z najboljšim časom druge proge. Z dvema uvrstitvama v deseterico na veleslalomu in slalomu je dokazala, da je konkurenčna ostalim najboljšim evropskim smučarkam njene generacije.

Svoje nalogo je dobro opravila tudi perspektivna mlada biatlonka Urška Poje. Na zasledovalni tekmi biatlonk na 7,5 km je pridobila 14 mest in končala na 18. mestu.