Ogorelc ni ponovil kvalifikacijskega dosežka

V olimpijskem Bokwangu zmaga v smučarskem krosu Francozu Bastienu Midolu, Filip Flisar izpadel že v kvalifikacijah.

Objavljeno
28. februar 2016 08.20
J. P.
J. P.

Bokwang - S prizoriščem prihodnjih olimpijskih iger čez tri leta v korejskem Pjongčangu so se ta konec tedna seznanili tudi tekmovalci v smučarskem krosu, proge Bokwang pa ne bo v najlepšem spominu ohranil vodilni slovenski as, brkati Mariborčan Filip Flisar, ki je odstopil že v kvalifikacijah. Uspešnejši je bil naš drugi predstavnik Blaž Ogorelc, ki je z desetim časom nakazal, da bi utegnil premešati štrene pri vrhu tudi v izločilnih bojih, a se to ni zgodilo.

Izpadel je namreč že na prvi stopnički, v osmini finala. V sedmi skupini, v kateri sta tekmovala tudi poznejši zmagovalec, Francoz Bastien Midol, in tretjeuvrščeni v skupnem seštevku sezone svetovnega pokala, Kanadčan Christopher Delbosco, je namreč končal kot zadnji, četrti, kar je zadostovalo za skupno 26. mesto. Vseeno se je veselil petih točk v sezoni, v nasprotju s Flisarjem, ki je prvič v tej zimi ostal praznih rok in tako pred finalom prihodnji konec tedna v Arosi nima več možnosti, da bi v skupni razvrstitvi posegel po tretjem mestu, za katerim kot četrti zaostaja 115 točk.

Prve zmage v sezoni (in v karieri) se je torej veselil mlajši od bratov Midol, Bastien, na zmagovalnem odru sta mu družbo delala Nemec Paul Eckert in rojak Jean Frederic Chapuis, ki si je tako že tekmo pred koncem zagotovil globus, saj ima pred prvim zasledovalcem, Kanadčanom Bradyjem Lemanom, že neulovljivih 121 točk naskoka.