Zaradi poškodbe Gisinova brez SP, nesrečen tudi Fill

Ob nesrečnem padcu v superveleslalomu v Cortini si je koleno poškodovala Švicarka Dominique Gisin.

Objavljeno
20. januar 2015 17.40
Italy Alpine Skiing World Cup
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Zürich - Švicarska alpska smučarka Dominique Gisin, olimpijska prvakinja v smuku, bo morala zaradi poškodbe več tednov počivati, bržkone bo izpustila tudi februarsko svetovno prvenstvo v Vailu. Najboljša švicarska športnica leta je v ponedeljek na superveleslalomu v Cortini d'Ampezzo nesrečno padla in si poškodovala koleno.

Čeprav je sprva kazalo, da ni nič hujšega in so upali, da gre »le« za poškodbo kakšne mišice, so preiskave v Zürichu pokazale zlom zgornjega dela golenice, tik pod kolenom. Za tovrstno poškodbo je predpisanih od šest do osem tednov počitka, kar pomeni, da Švicarka ne bo mogla nastopiti na svetovnem prvenstvu v Vailu in Beaver Creeku v začetku februarja.

»Šla bom iz dneva v dan. Trenutno mi je najbolj pomembno to, da bom kar se da hitro spet zdrava,« je povedala razočarana 29-letnica iz Engelberga, ki je lani v Sočiju skupaj s Tino Maze dosegla svoj uspeh kariere.

Tudi Peter Fill bo ostal doma

Podobno smolo kot Gisinova ima italijanski smukač Peter Fill, ki je padel na tekmah v Wengnu. Sprva so sicer načrtovali, da bo moral Južni Tirolec izpustiti le tekme v Kitzbühlu, a bo očitno moral na operacijo rame in počivati vsaj mesec dni.