Opazili smo: (skoraj) vse Tinine zmage v 10 minutah (VIDEO)

Videoposnetek s pregledom zmagovite športne poti slovenske snežne kraljice Tine Maze od Söldna 2002 do Åreja 2014.

Objavljeno
27. marec 2016 19.46
reut*Maze ALPINESKIING-WOMEN
J. P.
J. P.

Ljubljana - Pravkar končana tekmovalna zima je bila za slovenski šport še ena v nizu izjemno uspešnih, na čelu vrhunskih dosežkov pa je kajpak dobitnik velikega in malega globusa v smučarskih skokih ter zmagovalec novoletne turneje Peter Prevc, ki je v minuli sezoni pobral domala vse, kar je bilo pobrati mogoče.

Nikdar pa ne bo odgovorjeno vprašanje, kako uspešna bi zima šele bila, če bi bila na beli strmini še vedno tudi koroška snežna kraljica Tina Maze, ki se je lani odločila, da bo eno sezono počivala, potem pa se odločila glede nadaljnje kariere. Črnjanka se o prihodnosti javno še ni izjasnila, njena športna preteklost pa je impozantna, kar so skušali snovalci spletne skupine Tina Maze Fans zaobjeti v desetminutnem videoposnetku s (skoraj) vsemi Tininimi zmagami v svetovnem pokalu.

Posnetek gledalca popelje skozi več kot desetletje zmag v svetovnem pokalu, ki jih je 32-letnica naštela kar 26: od prve veleslalomske na ledeniškem uvodu oktobra 2002 v Söldnu, ko si je prvo mesto s štartno številko 14 razdelila z Avstrijko Nicole Hosp in Norvežanko Andrine Flemmen, do zadnje (prav tako veleslalomske) sredi predlanskega decembra v Åreju. Zadnji nastop doslej je opravila pred letom in petimi dnevi na finalu sezone 2014/15 v Meribelu in zimo zapečatila z veleslalomskim tretjim mestom. Slovenska javnost upa, da ne tudi kariere!