Osmo mesto Teje Gregorin na šprintu v Oslu

Teja Gregorin je šprint na finalu biatlonskega pokala v Oslu končala na zelo dobrem osmem mestu. Zmaga Laukkanenovi.

Objavljeno
17. marec 2017 16.33
mdr*Gregorin Biatlon Pokljuka
N. Gr.
N. Gr.

Oslo - Norveška poleg skakalne turneje gosti tudi finale svetovnega pokala v biatlonu. Sezono 2016/17 bodo v slovenski reprezentanci želeli čim prej pozabiti, nekaj svetlih točk pa je vendarle bilo. Ena od njih je tudi današnje osmo mesto Teje Gregorin, ki je morala enkrat v kazenski krog. 

Prvič v karieri je v svetovnem pokalu zmagala Finka Mari Laukkanen, ki je pokrila vseh deset tarč. Brez napak na strelišču sta s šprintom v Oslu končali tudi Francozinji Justine Braisaz in Anais Bescond. Najboljša slovenska biatlonka je zaostala 56 sekund in si pritekla izvrstno izhodišče pred zasledovalno tekmo. 

»Zadnji čas je že bil, da se enkrat poklopi. Saj se je tudi na svetovnem, ampak potem je bila vmes spet luknja, ko enostavno na strelišču ni šlo, tako da sem danes prav vesela, da sem spet zadela vseh pet strelov v stoječem položaju. Očitno tudi streljati znam, ampak je treba dati glavo na svoje mesto, pa gre,«   

Z novo visoko uvrstitvijo bi si Gregorinova priborila uvrstitev med trideseterico v skupnem seštevku svetovnega pokala in posledično nastop na tekmi s skupinskim štartom v Oslu. Druga Slovenka Anja Eržen je z dobrim strelskim nastopom, tako kot Gregorinova je zgrešila enkrat, pa nekoliko slabšo tekaško predstavo osvojila 47. mesto.

Popoln polom je doživela skupna zmagovalka svetovnega pokala Nemka Laura Dahlmeier, ki je morala že po prvem streljanju trikrat v kazenski krog. Na koncu je 23-letna sedemkratna svetovna prvakinja z 31. mestom osvojila najslabšo uvrstitev v sezoni, ki jo je stala tudi malega kristalnega globusa v posebni sprinterski razvrstitvi svetovnega pokala. Tega si je danes s četrtim mestom priborila Čehinja Gabriela Koukalova.    

IZIDI

1. Mari Laukkanen (Fin) 20:33,5/0

2. Justine Braisaz (Fra) + 7,9/0

3. Anais Bescond (Fra) 23,1/0

4. Gabriela Koukalova (Češ) 37,4/1

5. Veronika Vitkova (Češ) 41,4/1

6. Marte Olsbu (Nor) 51,0/1

7. Susan Dunklee (ZDA) 56,7/2

8. Teja Gregorin (Slo) 56,9/1

9. Federica Sanfilippo (Ita) 58,2/1

10. Ana Frolina (Kor) 1:06,9/1

47. Anja Eržen (Slo) 2:24,5/2