Peter Prevc: Med branjem knjige sem si osvežil spomin

Peter Prevc bi knjigo priporočil tudi agresivnim staršem in trenerjem, ki želijo svetovne prvake pri sedemnajstih letih.

Objavljeno
09. marec 2016 12.48
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec

Zunaj Delove hiše je kot prvi knjigo o Petru Prevcu v roke dobil kar naslovni junak, ki je bil presenečen nad tem, kako malo truda je moral sam vložiti v njen nastanek. Smo pa zato toliko bolj zavihali rokave Delovi novinarji, ki smo orisali desetletno pot od nadobudnega skakalca iz Dolenje vasi pri Železnikih do velikega šampiona zime 2015/2016, v kateri je osvojil skoraj vse, kar je bilo mogoče. In to v tako veličastnem slogu, da smo o tem morali napisati knjigo.

Knjigo ste imeli priložnost brati pred svojimi navijači in privrženci, ki jo bodo v roke dobili v prihodnjih dneh. Kako vam je všeč?

V bistvu mi je zelo všeč, ker ste se vsi tako potrudili in napisali odličen kronološki zapis moje kariere. Pravzaprav vsega, kar je v njej, sploh nisem »vedel« oziroma se je zgodilo tako dolgo tega, da mi je že malo ušlo iz glave. Medtem ko sem jo bral, sem si zelo osvežil spomin.

Ali bi kaj dodali oziroma spremenili?

Ne, spreminjal ne bi ničesar. Morda bi vanjo sodil le še kakšen moj osebni pogled, če pa dobro premislim, bi med sezono in s tem sredi največje drame, ko sem se boril za veliki kristalni globus, težko prispeval kaj pametnega.

Na kaj ste pomislili najprej, ko ste izvedeli, da bi o vas napisali knjigo?

Najprej me je zaskrbelo, kaj vse bom moral storiti zanjo. Potem pa sem izvedel, da mi ne bo treba nič narediti, ker ste novinarji dovolj pridni in me ne potrebujete. Takrat sem si rekel: »Odlično, pa dajmo.«

Kako dojemate to, da imate pri 23 letih že svojo knjigo?

To je potrditev tega, da sem vendarle nekaj dosegel, da sem si očitno zaslužil, da se piše o meni in da je veliko ljudi ponosnih na moje dosežke.

Komu bi jo priporočili?

Vsakomur ter predvsem agresivnim staršem in trenerjem, ki si želijo, da bi bili njihovi otroci in varovanci že pri sedemnajstih letih svetovni prvaki. S knjigo lahko spoznajo, da do uspeha vodi zelo dolga pot.

Knjigo lahko naročite s klikom na spodnjo sličico.