Peter Prevc med najdaljšimi v kvalifikacijah

Vlekel je 98.5 metra daleč, kar je bila četrta največja daljava serije, najprepričljivejši je bil Kamil Stoch s 103.5 metra.

Objavljeno
24. februar 2017 15.23
Finland Nordic Skiing Worlds
J. P.
J. P.

Lahti - Na jutrišnjo tekmo smučarskih skakalcev na srednji napravi na nordijskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju se je uvrstila celotna slovenska četverica. Dva od bratov Prevc, Domen in Peter, sta bila kot člana elitne deseterice nanjo uvrščena neposredno, medtem ko sta se Cene Prevc in Jernej Damjan uspešno prebila skozi kvalifikacijsko sito.

Najprepričljivejši je bil najboljši »orel« minule zime Peter Prevc, ki je vlekel 98.5 metra daleč, kar je bila četrta največja daljava serije. Ugnali so ga najboljši kvalifikant, Poljak Dawid Kubacki (99 metrov), in dva vnaprej uvrščena - Avstrijec Stefan Kraft (99.5 metra) in najboljši skakalec sezone, Poljak Kamil Stoch, ki je edini preskočil stotico, poskusil pri daljavi 103.5 tudi z doskokom v telemark, a ga je uščipnilo v kolenu in je odšepal s prizorišča.

Med kvalifikanti je Cene Prevc zabeležil petnajsti dosežek (118,3 točke/94 metrov), medtem ko je Jernej Damjan tekmo ujel za rep z 39. dosežkom (100,8 točke/86.5 metra). Le nekoliko daljši od njega je bil Domen Prevc, ki pa ni z daljavo 88.5 metra preskočil nobenega iz deseterice najboljših skakalcev te tekmovalne zime. Jutrišnja posamična tekma v Lahtiju se bo začela ob 16.30

"Današnja skoka sta bila podobna kot včeraj drugi in tretji skok. Ni bilo večjih presenečenj, mogoče še malo manjka, da bi naredil en preskok in dodal še kakšen meter. Ni pa to nekaj, da bi nas lahko zelo skrbelo, tako da sem lahko umirjen pred jutrišnjo tekmo. Priprave na tekmo bodo takšne kot običajno. Zvečer se je treba umiriti, zaspati, jutri dopoldne še malo potrenirati, da se noge aktivirajo in tekma bo tukaj," je svoj nastop komentiral aktualni zmagovalec svetovnega pokala, ki je pred štirimi leti v Val di Fiemmeju na srednji skakalnici že osvojil bronasto kolajno.