Peter Prevc z drugo daljavo kvalifikacij, na tekmi vsi štirje Slovenci

Peter Prevc je v kvalifikacijah na veliki skakalnici v Lahtiju zaostal le za domačinom Antijem Aalto. na tekmi tudi Damjan, Tepeš in Lanišek. 

Objavljeno
01. marec 2017 18.47
Finland Nordic Skiing Worlds
N. Gr.
N. Gr.

Lahti - Skakalci so na svetovnem prvenstvu v Lahtiju opravili s kvalifikacijami za jutrišnjo tekmo na veliki skakalnici. Peter Prevc se je v snegu in spremenljivem vetru znašel zelo dobro in s 127,5 metri zaostal le za Fincem Antijem Aalto, ki je dobil kvalifikacije. Prevc je imel nastop na četrtkovi tekmi že zagotovljen. 

Na tekmo so se uvrstili tudi Anže Lanišek, Jernej Damjan in Jurij Tepeš. Nihče ni prikazal vrhunskega skoka, najboljši je bil Damjan na 25. mestu med kvalifikanti, skočil je 113 metrov in pol. Anže Lanišek (109,5 m) je bil 30., Jurij Tepeš (107 m) pa 36.

»Današnja dva skoka sta oba lepo uspela, po dolgem času sem spet užival v zraku. Res pa je, da je za mano padla hitrost po naletu, tisti, ki so navadno pol kilometra na uro hitrejši od mene, so bili kar kakšen kilometer na uro počasnejši, kar se zagotovo pozna. A pomembno je, da sem jaz užival v skokih, da sem nekako našel občutke za katere upam in verjamem, da bodo zdržali do jutri,« je bil v izteku skakalnice v Lahtiju zadovoljen Prevc.   

Tekmovalci so imeli zaradi sneženja nižje hitrosti na zaletišču, oviral jih je moker sneg, ki se je lepil na smuči. Razen Prevca zato skakalci iz prve deseterice danes niso prikazali prav dobrih skokov, boljši pokazatelj trenutne forme bo jutrišnja tekma. Prva serija se bo začela ob 17.30.