Petkova tekma v Planici že razprodana

Danes je bila ustavljena prodaja vstopnic za stojišča za petkovo tekmo v smučarskih poletih v Planici. Na voljo je le še nekaj vstopnic za tribune.

tor, 15.03.2016, 10:53

Kranjska Gora − Tako v Planici ne bo mogoče več kupiti vstopnic za petek, soboto in nedeljo, za četrtkovo naknadno tekmo pa je vstopnic še dovolj, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

Prireditelji letošnje sklepne tekme za svetovni pokal vse obiskovalce brez vstopnic pozivajo, naj se ne odpravijo v Planico in s tem pripomorejo k večji pretočnosti prometa.

V času tekem za svetovni pokal v smučarskih poletih v Planici med 17. in 20. marcem bo začel veljati tudi poseben prometni režim. Od četrtka do nedelje bodo vsem obiskovalcem na voljo brezplačni avtobusni krožni prevozi iz Kranjske Gore in okolice, prireditelji pa svetujejo, da se v Planico ne odpravljajo z osebnimi vozili.

Vstopna mesta za krožni prevoz bodo v Kranjski Gori (avtobusna postaja pred osnovno šolo in banko SKB), v Podkorenu (avtobusna postaja ob regionalni cesti), v Ratečah (krožno križišče za Planico in križišče Ledine) ter na Petrolu v Podkorenu in Ratečah ter na parkirišču Zelenci. Začetek prevozov z avtobusne postaje Kranjska Gora bo v četrtek ob 8. uri, v petek ob 11. uri, v soboto ob 6. uri in v nedeljo ob 7.30.

Prireditelji sporočajo, da morajo imeti avtobusi, minibusi in kombiji parkirno nalepko, ki omogoča policistom in rediteljem hitrejšo selekcijo in s tem hitrejši dostop do parkirnih prostorov v Planici. To nalepko je treba prilepiti na vidno mesto na vetrobranskem steklu. Nadzor posedovanja vstopnic potnikov v omenjenih vozilih se bo opravljal po principu selektivnega izločanja teh vozil na kontrolne površine.

Vozila, ki ne bodo imela parkirne nalepke, bodo na relaciji iz smeri Ljubljane na avtocesti usmerjena na parkirišče na platoju Karavanke, kjer bodo na podlagi predložitve vstopnic vseh potnikov pridobila ustrezno nalepko. Če potniki ne bodo imeli vstopnic, avtobusu ne bo omogočena vožnja proti Planici. Na tem območju bo veljal poseben prometni režim, ki bo omogočal vrnitev nazaj na cesto proti Planici, za tiste brez vstopnic pa nazaj v smeri prihoda.

 

Povezane novice

Kranjec plaval že s sedmimi morskimi psi naenkrat
15. marec ob 06:00
Robert Kranjec o svojih nastopih v iztekajoči se sezoni, prevladi Petra Prevca, finalu v Planici, dopustu v Indoneziji.
Prijavi sovražni govor