Petra Prevca slovesno sprejeli tudi v »Kristalni vasi«

Z velikim junakom Petrom Prevcem se je danes množica navijačev veselila tudi v njegovi domači Dolenji vasi.

Objavljeno
23. marec 2016 20.09
Š. Ro.
Š. Ro.

Železnik - Po pravi veselici v Planici in včerajšnjem slavju na Kongresnem trgu v Ljubljani, je slovenski skakalni šampion Peter Prevc dočakal še eno veliko zabavo. Pripravili so mu jo v njegovem domačem kraju, v Dolenji vasi. Tja so od blizu in daleč romali njegovi navijači in ga pričakali v velikem številu, z nagradami in transparenti.

Program je trajal kar tri ure, v sproščenem druženju so se obiskovalci zabavali v glasbi, naposled pa so vsi skupaj lahko pozdravili junaka. Petra so kajpak pričakali njegovi domači, številni skakalni prijatelji in lokalni funkcionarji, znova pa mu je roko stisnil tudi predsednik republike Borut Pahor.

»Petra ne želimo obremenjevati, kot krajani Dolenje vasi in občani Železnikov pa čutimo, da se Petru moramo zahvaliti. Vemo, da mu te stvari niso najbolj všeč in da je veliko rajši na skakalnici. Ampak danes pač mora malo potrpeti,« je dejalprestavnik tamkajšnjega športnega društva, ki je pripravilo sprejem, Janez Rakovec. Prevc je odgovoril, da so pozitivni občutki tisti, ki ga pri takšnih stvareh držijo pokonci. »Tukaj vidimo zadovoljne, vesele obraze in to mi daje energijo, da se vseh sprejemov z veseljem udeležim,« je izpostavil. Čeprav je imel za seboj natrpan dan, poln obveznosti, si je vzel čas za najzvestejše navijače, oddih pa odložil še za kakšen dan.