Peter Prevc poskrbel za evforijo v gorenjski prestolnici

Kranjčani navdušeni nad skakalnim asom Petrom Prevcem, ki je kot član SK Triglav Kranj dobil posebno priznanje.

Objavljeno
24. marec 2015 19.15
Prevc Kranj
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Kranj - V čast najboljših športnikov, ki bodisi živijo v Kranju bodisi so člani kranjskih športnih klubov, in športnih delavcev, ki so z uspehi zaznamovali minulo leto, so danes v starem mestnem jedru na Glavnem trgu pripravili športno-družabno popoldne.

Še pred podelitvijo priznanj je pravo evforijo med obiskovalci povzročil najboljši skakalec, član SK Triglav Kranj Peter Prevc. Mnogi so želeli dobiti njegov avtogram ali se fotografirati z njim, mu čestitati ali ukrasti vsaj delček njegove pozornosti.

Medtem ko so otroci lahko preverjali svojo spretnost na mini skakalnici ob Mestni hiši, kjer je bil navzoč nekaj časa tudi Primož Peterka, sta Peter Prevc in župan Boštjan Trilar odigrala hitropotezni šah, metala balinčke, nekajkrat pa sta tudi vrgla košarkarsko žogo na koš z invalidskega vozička. Društvo paraplegikov Gorenjske je namreč ob tej  priložnosti zbiralo prostovoljne prispevke za športni invalidski voziček.

Peter Prevc je ob splošnem navdušenju navzočih razložil, da je cilj v prihodnji sezoni še večkrat zmagati, zdaj pa si bo privoščil 18 dni oddiha. "Poleti, ko bo večina ljudi na dopustu, imam tako mir in lahko treniram," je razložil. Za dobro voljo je še dodatno poskrbel osemletnik, ki je na vprašanje radijskega voditelja, ali bi bil raje športnik ali župan, odgovoril, da bi bil raje športnik. In zakaj športnik? je drezal vanj voditelj? "Zato, ker je to bl´ zdrav´!" se je
odrezal pobič.