Hirscher dobil slalom v Madonni di Campiglio

Avstrijec, ki je vodil že na prvi progi, je osvojil svojo 49. zmago v svetovnem pokalu. Slovenca odstopila že v prvi vožnji.

Objavljeno
22. december 2017 18.57
Italy Alpine Skiing World Cup
N. Gr., Š. J., STA
N. Gr., Š. J., STA

Madonna di Campiglio - Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Madonni di Campiglio. Hirscher je slavil z minimalno prednostjo štirih stotink sekunde pred Švicarjem Luco Ärnijem. Le stotinko sekunde počasnejši je bil na tretjem mestu Norvežan Henrik Kristoffersen.

Hirscher, ki je vodil že na prvi progi, je osvojil svojo 49. zmago v svetovnem pokalu alpskih smučarjev. Salzburžan na večni lestvici najboljših smučarjev in smučark le za eno zmago zaostaja za šestim mestom, ki ga zaseda nekdanji italijanski as Alberto Tomba, ki je v svoji karieri osvojil 50 zmag.

Finale nočne tekme pod žarometi je minilo brez slovenskega zastopstva. Oba slovenska predstavnika, Žan Kranjec in Štefan Hadalin, sta odstopila in nista končala prve vožnje.

Najboljši smučar zadnjih šest zim je s četrto zmago in skupno 534 točkami prevzel mesto vodilnega v seštevku sezone. Kristoffersen na drugem mestu zaostaja 29 točk.

V slalomskem seštevku je Kristoffersen ubranil prednost pred Hirscherjem, ki za prvim mestom zaostaja le šest točk.