Po odpovedi tekem v Tagernseeju čas za Flisarjevo slavje v domovini

Smučarja Filipa Flisarja zaradi odpovedi tekem čaka krajši tekmovalni premor, ki ga bo izkoristil za slavje in obveznosti.

Objavljeno
26. januar 2015 13.39
Austria Freestyle Ski and Snowboard World Championships
N.G., Delo.si
N.G., Delo.si

Ljubljana - Mednarodna smučarska zveza (FIS) je zaradi pomanjkanja snega uradno prestavila tekme svetovnega pokala v smučarskem krosu v nemškem Tagernseeju, ki bi morale biti na sporedu med 30. januarjem in 1. februarjem, po novem pa jih bodo izpeljali predzadnji vikend v februarju.

Novica ni presenetila novega svetovnega prvaka v smučarskem krosu Filipa Flisarja: »Za to novico že nekaj časa vemo. Glede na stanje, ki je zaradi toplega vremena v Evropi trenutno katastrofalno, je tekme nemogoče izvesti. Za nobeno drugo smučarsko disciplino ne potrebuješ toliko snega kot za smučarski kros.«

Brkati Mariborčan priznava, da mu bo odpoved tekem prišla še kako prav, saj se je po uspešnem prvenstvu še isti dan odpravil na avtobusno pot proti domu, kar je terjalo svoj davek: »Zelo malo sem spal. Moje današnje počutje ni najboljše, vse me boli, še posebno pa hrbet, tako da moram kar paziti, kako ležim. Počutim se, kot da bi se včeraj dobro rekreiral. Kolajno sem shranil, čeprav ima še vedno vonj po penini. A jo bom že očistil,« je dejal Flisar.

V torek ga na sedežu Smučarske zveze Slovenije čaka novinarska konferenca, čeprav je Flisar uradno z njo prekinil sodelovanje. Svetovni prvak v smučarskem krosu bo imel kljub obveznostim v prihodnjih dneh dovolj priložnosti za čiščenje kolajne.