Po pogumnem nastopu Slivnikov odstop

Komaj 16-letni slovenski smučar invalid bo imel na svetovnem pokalu v Kranjski Gori novo priložnost v jutrišnjem slalomu.

Objavljeno
18. januar 2017 18.05
Jernej Slivnik
J. P.
J. P.

Kranjska Gora - Z današnjim veleslalomom se je v Kranjski Gori začelo tekmovanje za svetovni pokal alpskih smučarjev invalidov, preizkušnja pa je bila posebna zato, ker je na njej kot prvi Slovenec v zgodovini nastopil 16-letni Jernej Slivnik. V konkurenci sedečih smučarjev je prvi nastop pogumno končal na 18. mestu, v drugo pa je bil še bolje na progi, a je moral odstopiti.

»Jernej je storil, kar je bilo treba. Glede na zdravstvene težave je progo dobro odpeljal, bilo pa bi lahko še nekaj sekund bolje. V drugo je bil do napake zelo dober, tvegal je malo več, na tem mora graditi. Prepričan sem, da lahko ob trdem treningu še napreduje,« je bil kljub odstopu zadovoljen trener Roman Podlipnik.

Zmage med sedečimi smučarji se je veselil Američan Tyler Walker, med stoječimi Avstralec Mitchell Gourley, med slepimi in slabovidnimi pa Slovak Marek Kubačka. V ženski konkurenci so zmage odšle na Slovaško (Henrieta Farkašova, slepi in slabovidni), v Nemčijo (Anna Schaffelhuber, sedeči) in Kanado (Alana Ramsay, stoječi).

Slivnik bo imel novo priložnost za dokazovanje že jutri, ko bo v Kranjski Gori na sporedu slalomska preizkušnja z začetkom prve proge ob 9.30 in finala tri ure pozneje. V petek bo na vrsti še drugi slalom. Zanimivost: današnja tekma je bila prva v zgodovini, ki si jo je bilo mogoče ogledati v neposrednem spletnem prenosu!