Po slabem začetku še slabše nadaljevanje

Biatlon: na šprintu v Ruhpoldingu najboljši Slovenec Klemen Bauer na 66. mestu.

Objavljeno
08. januar 2016 19.37
S. V.
S. V.

Ruhpolding – Po slabem uvod v biatlonsko sezono, ko so Slovenci močno zaostali za cilji in željami, so naši tekmovalci še slabše začeli drugo tretjino. Glede na okoliščine pričakovano, na prvi postaji v novem letu – v Ruhpoldingu – je bil tako v šprintu spet najvišje Klemen Bauer, a le na 66. mestu. V današnjem zasledovanju tako ne bo slovenskih biatloncev.

Medtem ko sta Teja Gregorin in predvsem Jakov Fak na prvih tekmah svetovnega pokala močno zaostala za pričakovanji – v Ruhpoldingu ju ni zaradi bolezni, a Gregorinova je nastop prečrtala, še preden je zbolela –, je Bauer nekako vlekel slovenski voz skozi uvodno obdobje. Tudi na domači Pokljuki, kjer pa mu je na koncu že zmanjkovalo moči, saj so se začele kazati posledice mononukleoze, zaradi katere je izpustil veliko treninga v pripravljalnem obdobju. Zdaj skuša nadoknaditi zamujeno vadbo, kar pa se je na včerajšnjem šprintu močno poznalo, saj je ob dveh zgrešenih strelih zasedel le 66. mesto, kar je njegova najslabša uvrstitev v tej sezoni. Doslej je bilo to 42. mesto s šprinta na uvodni postaji, v Östersundu.

»Klemen je tekmo začel z rezervo, dogovorili smo se, da bo stopnjeval ritem, a ni se izšlo, kot smo si želeli. Se pa počuti dobro, tako da upam, da se bo njegova forma spet postopoma dvigovala,« je ocenil glavni trener naših biatloncev Tomaš Kos, čigar ostali varovanci (v Ruhpoldingu ni niti Andreje Mali) so pristali pri repu uvrščenih. Slovenci so tako tudi že končali prvi sklop tekem v Ruhpoldingu – ki je ta teden vskočil namesto Oberhofa, od srede do nedelje pa bodo tu še preizkušnje po prvotnem sporedu –, saj si nihče ni zagotovil nastopa na današnji zasledovalni preizkušnji, prav tako ne na jutrišnji tekmi s skupinskim štartom. Moški šprint, na katerem sta zaradi bolezni manjkala tudi zdaj tretjeuvrščeni v skupnem seštevku svetovnega pokala Ole Einar Bjørndalen in junak Pokljuke Simon Schempp, so povsem zaznamovali Norvežani. Slavili so namreč kar trojno zmago – prvo po svetovnem prvenstvu 2009 –, na vrhu sta pristala Johannes Thingnes in Tarjei Bø, tretji je bil Emil Hegle Svendsen. Norveška brata sta se drugič skupaj prebila na zmagovalni oder, po lanskem šprintu na svetovnem prvenstvu, ko sta v Kontiolahtiju končala na 1. in 3. mestu. Izjemno napet je bil razplet pri ženskah, saj je Franziska Hildebrand le za tri stotinke sekunde prehitela vodilno v skupnem seštevku svetovnega pokala Gabrielo Soukalovo, Kaisa Mäkäräinen je na 3. mestu zaostala za 2,3 sekunde.