Po virozi še zaplet s komolcem

Slovenci v Ruhpoldingu brez Jakova Faka, Teje Gregorin in Andreje Mali.

Objavljeno
07. januar 2016 20.12
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič

Ruhpolding – V biatlonski sezoni je napočil čas za najodmevnejši niz tekem. Ko je karavana v nemškem govornem prostoru, so od arene do arene, podobno kot na novoletni skakalni turneji, tribune polne in te ponavadi posebej motivirajo tudi slovenske reprezentante. A na uvodni januarski postaji v Nemčiji, od danes do nedelje, ne bo Jakova Faka in Teje Gregorin.

Pisali smo že o virozi, ki se je lotila biatlonskih vrst, ne le slovenske, a nazadnje po vrnitvi z ekshibicijske tekme v Gelsenkirchnu je najmočneje »udarila« po Faku in Gregorinovi, od katerih sta stroka in javnost pred sezono pričakovali največ, a svojega slovesa v decembrskih dneh nista upravičila. Realno se je tako dvakratnemu svetovnemu prvaku že po prvih treh postajah izmuznil boj za novo vrhunsko uvrstitev v razvrstitvi sezone, potem ko je bil ob koncu prejšnje zime 3., Gregorinova pa je daleč od ravni iz olimpijskega Sočija 2014 …

Kakorkoli, za oba ostaja poglavitni cilj te sezone svetovno prvenstvo v Oslu (od 3. do 13. marca), v tekmovalno smučino se bosta vrnila predvidoma prihodnji teden. Takrat bo v Ruhpoldingu klasična petdnevna prireditev, od današnjega dne do nedelje pa v strnjenem sporedu to bavarsko prizorišče nadomešča predvideno tekmo iz Oberhofa.

Poleg dveh udarnih adutov slovenske vrste bo doma ostala tudi Andreja Mali, med navzočimi bo tako realno največ pričakovati od Klemna Bauerja, nazadnje na Pokljuki udeleženca prestižne tekme s skupinskim štartom. »Res zdaj po virozi Jakov in Teja uspešno okrevata, vseeno pa tokrat ni kazalo na silo nastopiti, temveč je bolje, da po antibiotikih nadaljujeta trening na Pokljuki in se ekipi priključita prihodnji teden,« je s prizorišča četrte postaje v sezoni sporočil glavni trener Tomaš Kos, Fak pa nam je potrdil: »Niti grlo niti sinusi mi ne povzročajo takšnih težav kot v prejšnjem tednu. Najslabše sem se počutil prav na silvestrski dan, zdaj mi je precej bolje, a v pičlih dveh dneh po koncu zdravljenja z antibiotikom še ni želene tekmovalne pripravljenosti. Zato bom za konec tedna ostal na Pokljuki, v Ruhpolding se bom odpravil v ponedeljek.« Povrhu je pri enem od spustov na pokljuški progi vodilni slovenski reprezentant padel in si lažje poškodoval komolec.

Spored v Ruhpoldingu; danes: šprint moški (11.45), ženske (14.30); jutri: zasledovanje moški (12.45), ženske (15.15); nedelja: skupinski štart moški (12.15), ženske (14.45).