Pokal Vitranc zacementiran vsaj še do zime 2019/20

Medven: Kranjska Gora bo smučarje gostila tik pred finalom sezone, kar govori v prid odličnim tekmam na vitranški strmini.

Objavljeno
12. november 2015 15.00
Pokal Vitranc
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Kranjska Gora - Tradicionalno veleslalomsko in slalomsko tekmovanje za pokal Vitranc v Kranjski Gori ostaja trdno zasidrano v koledarju svetovnega pokala alpskih smučarjev. Podkoren bo 5. in 6. marca prihodnje leto prizorišče zadnjih dveh tekem tehničnih disciplin pred finalom v St. Moritzu. »Pokal Vitranc je v koledar umeščen dober teden dni pred zaključkom sezone kot zadnji dvojec tekem v tehničnih disciplinah pred finalom v Švici. Tudi letos se bo tako v Kranjski Gori bílo bitke za pomembne točke tik pred podelitvijo globusov, kar vsekakor govori v prid odličnim tekmam na vitranški strmini,« je pojasnil generalni sekretar OK Pokal Vitranc Srečko Medven.

Kako trdno je vitranška prireditev zabetonirana v koledarju svetovnega pokala, dokazuje tudi potrditev terminov preizkušenj v Kranjski Gori do konca sezone 2019/20. Podkorenska strmina bo najboljše slalomiste in veleslalomiste dotlej redno gostila prvi marčevski vikend. Sicer pa v novi sezoni alpske smučarje čaka 45 tekem na 22 prizoriščih.