Poseben bavarski izziv tudi za Klemna Bauerja

Od danes do jutri tradicionalna biatlonska tekma v Ruhpoldingu. Jakov Fak na štartu v petek.

Objavljeno
11. januar 2017 01.01
mdr*Bauer Biatlon Pokljuka
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Ruhpolding – Podobno kot za vse tekmovalce najvišje ravni na snegu tudi za biatlonce v teh dneh ni oddiha. Januar jim že dolga leta ponuja turnejo v nemškem jezikovnem prostoru, zdaj so se iz majhne zvezne dežele Turingije preselili na veliko in bogato Bavarsko. K slovenski reprezentanci se vrača Jakov Fak.

Našega najboljšega biatlonca v današnji moški štafeti predvidoma še ne bo na štartni črti, dan bo namenil treningu in umirjeni pripravi za petkov šprint, sploh prvo tekmo zanj v tej sezoni. Sam je sicer v zadnjih dneh še ugibal o svoji pripravljenosti, po zoprni bolezni, zaradi katere je izpustil dosedanji del tekmovalne zime, je občutil še bolečine v grlu, a za premiero naj bi bil vendarle nared. Nenazadnje bo na tekmi v Ruhpoldingu tudi dr. Matej Svetec, eden od uradnih zdravnikov slovenske biatlonske reprezentance, pri kateri si seveda želijo, da bi jim v prihodnje proračun omogočal pogostejšo navzočnost zdravniške stroke na prizoriščih tekem.

Ruhpoldinška preizkušnja predstavlja poseben izziv tudi Klemnu Bauerju, ki je nazadnje v Oberhofu pritekel z 2. časom na strelišču, a tam mu jo je zagodla okvara v puški, želene uvrstitve ni bilo. Za tekmeci je celo tako zaostal, da se sploh ni uvrstil med 60 udeležencev zasledovanja. Še najbližje eliti je bila v slovenskem taboru Teja Gregorin, a tudi ona meri višje od 23. mesta, ki ga je nazadnje dosegla v zasledovanju.

Spored v Ruhpolding – danes: štafeta moški (14.30); jutri: štafeta ženske (14.30); petek: šprint moški (14.45); sobota: šprint ženske (14.30); nedelja: zasledovanje moški (11.30), ženske (14.45).