Pozor: vstopnic za sobotno tekmo v Planici ni več

Organizatorji planiškega spektakla so sporočili, da je sobotna ekipna tekma v Planici že razprodana.

Objavljeno
19. marec 2015 14.50
PLANICA
G. L., Delo.si, Tanja Volarič, poročevalka
G. L., Delo.si, Tanja Volarič, poročevalka

Planica - Vrnitev najboljših smučarskih skakalcev na prenovljeno velikanko je sprožila naval ljubiteljev tega športa v dolino pod Poncami. Iz organizacijskega komiteja tekmovanja so na novinarski konferenci sporočili, da so ob 14. uri zaključili s prodajo vstopnic za sobotno ekipno tekmo.

Vstopnice ne bo mogoče kupiti niti na dan tekme, zato si bodo tekmo lahko ogledali le tisti, ki imajo svojo vstopnico že varno pospravljeno. »Organizacijski odbor je odločil, da prodajo ustavimo zgolj zaradi varnosti. Vedno smo poudarjali, da smo sposobni v Planici gostiti do 30 tisoč ljudi dnevno. Tudi zato smo dali letos večji poudarek predprodaji, ki je bila uspešna. In danes ob 14. uri smo se odločili prodajo ustaviti,« je povedal predsednik organizacijskega komiteja Drago Bahun.

V organizacijskem komiteju kljub temu pričakujejo, da se bodo našli takšni, ki se bodo na tekmo odpravili brez vozovnice v žepu. Te naprošajo, naj ostanejo doma in s tem ne povečujejo gneče na cestah. Generalni sekretar OK Primož Finžgar je ob tem poudaril, da bodo vse, ki ne bodo imeli vstopnice, iz prometa izločili v Ratečah, kjer bo poostren nadzor.