Premočan veter preprečil tekmo skakalcev v Visli

Prireditelji tekme smučarskih skokov v Visli so zaradi premočnega vetra odpovedali posamično tekmo, ki je ne bodo nadomestili.

M. Ž.
sob, 05.03.2016, 14:45; spremenjen: 17:03

Visla - V poljski Visli bi morala biti danes na sporedu še druga posamična tekma smučarskih skakalcev, ki pa je odpadla zaradi premočnega vetra.

Če so prireditelji včeraj še lahko izpeljali posamično tekmo, pa so imeli danes preglavice zaradi vetra. Najprej so morali odpovedati kvalifikacije, ki bi se morale začeti ob 14.30, in nameravali izpeljati tekmo z 59 tekmovalci. A veter je še naprej pihal premočno, zato so organizatorji dvakrat prestavili začetek tekme, malo pred pol peto uro pa jo tudi odpovedali.

Kot je sporočil vodja skakalnih tekmovanj Mednarodne smučarske zveze Walter Hofer, odpovedane tekme iz Visle ne bodo nadomestili.

Skakalci imajo do konca sezone še pet tekem. Prihodnji konec tedna bodo skakali v nemškem Titisee-Neustadtu, nato pa jih med 18. in 20. marcem čaka še finale sezone v Planici.

V skupnem seštevku je že vse odločeno. Na vrhu je slovenski šampion Peter Prevc, ki ima neulovljivih 1943 točk, drugi je Nemec Severin Freund s 1319 točkami, tretji pa Avstrijec Michael Haayböck s 1175 točkami.

Prijavi sovražni govor