Presenečenje - Vonnova bo vendarle nastopila v Söldnu!

Lindsey Vonn se je kljub drugačnim napovedim odločila, da bo smučala že na uvodu v sezono na ledeniku Rettenbach. 

Objavljeno
26. oktober 2017 18.20
ALPINE-SKIING/WOMEN
N. Gr.
N. Gr.

Sölden - Na nastop Američanke ni nihče resno računal, saj na veleslalomu ni nastopila že od zlate lisice januarja 2016, za nameček pa je nekaj vprašajev še vedno tudi okrog zdravstvenega stanja Vonnove. Bolj verjeten se je zdel štart v sezono na domačem snegu v hitrih disciplinah, a je smučarska zvezdnica številka ena spet presenetila. 

»Lindsey ima kot vedno pred sabo visoke cilje. Rada bi zmagala na čim več tekmah, prav tako - ob hitrih disciplinah - načrtuje nastop na olimpijskem veleslalomu v Pyeongchangu,« je dejal šef ameriške ekipe Patrick Riml za avstrijsko tiskovno agencijo APA.

Vonnova je s 77 zmagami v svetovnem pokalu rekorderka, v Söldnu pa ni nastopila že od leta 2012. Veleslalom na ledeniku Rettenbach bo sicer kljub prihodu Vonnove precej osiromašen, manjkale bodo med drugim tudi Anna Veith, Lara Gut, Federica Brignone in seveda nesrečna Ilka Štuhec, ki pa nastopa v Söldnu tako ali tako ni načrtovala. Spomnimo, v soboto dekleta čaka veleslalom, v nedeljo se bodo na enaki progi pomerili še moški.