Prevc: Peterka je s 15 zmagami osvojil dva globusa, jaz nobenega

»Zahtevna tekma v zahrbtnih razmerah, a vse to je bilo treba odmisliti. Z vetrom sem imel v obeh serijah kar srečo.«

Objavljeno
10. februar 2016 22.02
Norway FIS Ski Jumping World Cup
J. P.
J. P.

Trondheim - Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc bo na to sezono, ko bo po koncu vlekel črto pod njo, gledal z občudovanjem. Danes je v Trondheimu slovenskemu skakanju zagotovil jubilejno šestdeseto zmago v svetovnem pokalu, 51. posamično, sam pa se je na vrhu večne lestvice z že petnajstim posamičnim uspehom izenačil z moravškim orlom Primožem Peterko.

»Zahtevna tekma v zahrbtnih razmerah, a vse to je bilo treba odmisliti. Moram priznati, da sem imel z vetrom v obeh serijah kar srečo, posrečila sta se mi dva zelo dobra skoka. In če se ti posrečita, razmere niti ne igrajo tako pomembne vloge, v primeru napake pa jo je v težkih razmerah precej zahtevneje popraviti,« je sprva strnil vtise 23-letnik iz Selške doline, ki se ni mogel izogniti primerjavam s Peterko.

»Seveda sem zadovoljen, da sem ga ujel, a med nama je še vedno velika razlika. On je s petnajstimi zmagami osvojil dva globusa, jaz pa nobenega, tako da je pred mano še vedno kar veliko izzivov,« je ostal skromen dobitnik dveh olimpijskih odličij iz Sočija, zmagovalec letošnje turneje štirih skakalnic in z naskokom vodilni v seštevku svetovnega pokala, ki ga nov trojček tekem čaka že od petka do nedelje na letalnici v Vikersundu. Tam, mimogrede, ne bo njegovega mlajšega brata Domna, ki bo tako najverjetneje izgubil mesto v elitni deseterici svetovnega pokala in bo moral po koncu mini norveške turneje vnovič skozi kvalifikacijsko sito.