Prevc ponosen, da na kup zbira množice

Na sprejemu zimskih junakov na Kongresnem trgu je bilo kot v Planici. Najglasneje pozdravili kristalni globus.

Objavljeno
22. marec 2016 23.54
Špela Robnik
Špela Robnik

Ljubljana − Komaj so si slovenski navijači oddahnili od sijajnega sklepnega dela pod Poncami, že se je športno rajanje nadaljevalo v središču Ljubljane, kjer so se zbrali vsi najboljši slovenski smučarski tekmovalci. Priložnost za podpis, za fotografijo, predvsem pa za to, da v živo vidijo ta veliki in opevani kristalni globus, je izkoristilo več tisoč športnih navdušencev.

Ni bilo dvoma, kdo je njihov prvi junak. »Peter Prevc,« so odgovarjali drug za drugim. »Dve uri smo že tukaj; to gotovo pomeni, da smo najzvestejše navijačice,« je v prvi vrsti ob ograji povedala Maja in skupaj z Lili in Zalo upala na podpis v njegovo knjigo. A tudi vsi drugi so imeli veliko podpornikov, v »natečaju« za največji transparent je zmagal alpski smučar Štefan Hadalin, z naslovom mladinskega svetovnega prvaka je bil prav tako eden od junakov, ki so izstopali v tej zimi. Prav vse so navijači glasno pozdravili, od alpskih smučarjev, biatloncev, deskarjev, tekačev do telemark smučarjev.

Dobro je njihove glasilke ogrel vedno zabavni tekmovalec v smučarskem krosu Filip Flisar in tudi sam ponazoril zmagovalni krik, ki mu je v občinstvu sledilo huronsko navdušenje zaradi prihoda smučarskih skakalcev, še zlasti najbolj zaželenega med njimi. Peter Prevc se jim je znova priklonil in se zahvalil za podporo, na vprašanje, na kaj je v sezoni najbolj ponosen, pa je odgovoril: »Na to, da lahko zberem takšno množico na enem mestu.«

S ponosom se ozre tudi na globus(a) in zlatega orla, o katerih je dejal, da se med seboj kar dobro razumeta. Tako je še enkrat podoživel sijajno sezono in se kot najbolj čustvenih trenutkov spomnil prve zmage v sezoni v Nižjem Tagilu, novoletne turneje in tistih norih minut po zadnjem poletu v Planici, ki si jih bo zapomnil za vse življenje. Podobno vzdušje kot pod Poncami je bilo tudi včeraj na Kongresnem trgu, kjer pa je slovenski skakalni šampion navdušil še z dobrodelno gesto. Ob predaji sredstev, ki so jih na dražbi iztržili za njegove tekmovalne smuči (kar 45.000 evrov), je skakalec sporočil, da bo v projekt Botrstvo odslej namenil tudi evro od vsakega prodanega izdelka svoje blagovne znamke.