Prevc spet dvakrat blizu vrha

Slovenski skakalni as Peter Prevc je bil v današnjih serijah za trening tretji in šesti, zadnji poskus pa je izpustil.

Objavljeno
24. februar 2015 20.30
Sweden Nordic Skiing Worlds
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Falun - Slovenski skakalni as in junak lanskih olimpijskih iger v Sočiju Peter Prevc se je odločil, da bo zadnjo od današnjih treh serij za trening pred četrtkovo posamično preizkušnjo na veliki napravi na nordijskem svetovnem prvenstvu v Falunu izpustil, s čimer je storil ravno obratno kot večina drugih favoritov, ki so preskočili včerajšnji prvi uradni trening, na drugem pa so se vendarle pojavili.

Je bil pa 22-letnik iz Dolenje vasi v Selški dolini v prvih dveh današnjih poskusih, ki se ju je udeležil, zopet povsem blizu vrha, s čimer je napovedal, da se je misije »velika skakalnica« lotil razbremenjeno in sproščeno. V prvem poskusu je bil s 131 metri tretji, le za Poljakom Piotrom Zylo z daljavo dneva (134,5 metra) in Nemcem Severinom Freundom (133 metrov), v drugo pa je vpisal šesti dosežek (125.5 metra). Najuspešnejši je bil Avstrijec Stefan Kraft (129 metrov), v tretji seriji pa Freund (133 metrov).

Pa ostali varovanci glavnega trenerja Gorana Janusa? Nejc Dežman je opozoril nase s sedmim dosežkom zadnjega poskusa (125,5 metra), Jurij Tepeš je bil uvodoma deseti (129 metrov), Matjaž Pungertar v drugo dvanajsti (122.5 metra), še najmanj prepričljiv pa je bil Jernej Damjan, ki je po dveh ponesrečenih skokih v zadnji seriji le zmogel štirinajsti rezultat (121 metrov). Kvalifikacije v Falunu bodo na sporedu jutri ob 17. uri.