Prevc: Več kot pol sezone sem čakal na tole!

Glavni trener Goran Janus: Bilo je težko, a je bila tekma za Saporo vseeno zelo lepa in konstantna glede razmer.

Objavljeno
24. januar 2015 14.08
ap*Prevc Four Hills
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Saporo - Slovenski skakalni junak Peter Prevc se je danes veselil svoje četrte posamične zmage v svetovnem pokalu, polovico jih je vpisal prav v japonskem Saporu, kjer pa konkurenca letos ni tako razredčena kot minula leta. Navsezadnje je moral za tokratni uspeh odbiti tudi napad obeh Avstrijcev, ki sta bila pred tekmo v svetovnem pokalu uvrščena pred njim - zdaj 22-letnik iz Dolenje vasi zaostaja le še za Stefanom Kraftom, ki je doslej zbral 97 točk več, pred Michaelom Hayböckom pa ima odslej 15 točk zaloge.

»Dolgo časa je trajalo, več kot polovico sezone, da se mi je končno spet posrečilo sestaviti na tekmi in izvesti dva zelo dobra skoka. Potem tudi rezultat ni mogel izostati. Vsi smo bili zelo zadovoljni z razmerami, presenetljivo ni bilo nobenega vetra gor-dol, ampak zgolj malenkostne razlike. Je pa bil finale, ki je potekal zelo hitro, izjemno napet, kajti v Saporu smo vajeni čakanja, med katerim si lahko vzameš čas, ko greš na štart. Tokrat je bilo drugače, bilo je treba kar pohiteti, da nisi zamudil,« se je smejalo Prevcu.

»Občutki so zelo dobri, danes sem lahko iztisnil toliko, vedno pa lahko storiš še bolje. Vselej sem najbolj zadovoljen tedaj, ko ob pristanku prevzamem vodstvo, tokrat sem se ga v finalu zares razveselil. Očitno je Saporo res nekaj posebnega, tu sem drugič zapored na prvi tekmi zmagal. Ne vem, kaj je tukaj drugače. Očitno se po dolgi poti lahko zelo hitro regeneriram in navadim na nov časovni pas, morda svoje doda tudi to, da je tu vselej veliko snega, ob čemer se lažje sprostim in zadiham,« je še dodal lanski slovenski olimpijski junak iz Sočija.

Priklonil se mu je tudi glavni trener Goran Janus: »Odlično. Bilo je težko, a je bila tekma za Saporo vseeno zelo lepa in konstantna glede razmer. Kdor čaka, dočaka! Lani je bila tu poezija, jutri pa imamo že novo priložnost.« Kajpak je bil zadovoljen tudi petouvrščeni Jurij Tepeš: »Lani so tu skakali drugi, jaz pa sem obtičal v ozadju. Letos se mi je sešlo, zelo sem vesel. Posrečila sta se mi dva dobra skoka, znal sem se zbrati in pokazati podobni predstavi kot v Zakopanah. Dokazal sem, da sem lahko tudi na manjših skakalnicah zraven, za to sem treniral celo poletje in jesen. Zdaj pa gremo le še spat, saj nas jutri čaka zgodnji odhod na skakalnico.«