Prevc z drugim skokom na stopničke

Najboljši slovenski skakalec Peter Prevc je na tekmi poletnega celinskega pokala v Kranju zasedel 3. mesto.

Objavljeno
04. julij 2015 22.45
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Kranj - Slovenski skakalni as Peter Prevc je na tekmi celinskega pokala v domačem Kranju končal na tretjem mestu. Zmagal je Poljak Dawid Kubacki pred Nemcem Karlom Geigerjem. Prevcu je naskok na stopničke uspel z odličnim drugim skokom.

S poizkusom, dolgim 110,5 metra, je s stopničk izrinil svojega mlajšega brata Ceneta, še višjo uvrstitev pa mu je preprečil slabši prvo skok, ko je pristal pri 104 metrih. Prepričljivi zmagovalec Kubacki je v prvo pristal pri 109,5 metra v drugo pa kar pri 112,5 m. Geiger (107/104,5 m) in Prevc ga za sam vrh tako niti slučajno nista ogrozila.

Več sto domačih gledalcev so zadovoljili tudi drugi slovenski orli. Na četrtem mestu je končal Cene Prevc (105,5/107,5 m), Miran Zupančič (99,0/107,0) je bil 10., Jaka Hvala pa 13. (100,0/104,0 m).

»Morda se mi pozna, da je to prva tekma in v prvi seriji sem skočil preveč na silo. V drugo je bilo bolje, a na koncu je bil izid lep in premagal sem brata. Čaka me še vadba pristanka,« je dejal Prevc in dodal, da bo lepši doskok skušal narediti že na jutrišnji tekmi.

V Kranju so danes preizkusili tudi novost, in sicer merjenje dresov tik pred nastopom, kar bo prišlo v veljavo pozimi. »To, da merijo razkorak tik pred nastopom, danes ni delalo težav. Sam idejo podpiram, podpiram vse ideje, če so smiselne in ta je. Pred tem je bilo preveč sive cone in pravila so enaka za vse,« je dodal Prevc.

Jutrišnja tekma se v Kranju začenja ob 9. uri.