Prevc že v Vikersundu do rumene majice? Pot je odprta

Vodilni smučarski skakalec poolimpijske sezone Stefan Kraft ni odpotoval na tekmi tega konca tedna na Norveškem.

Objavljeno
12. februar 2015 13.28
SKI-JUMPING-WCUP-GER
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski smučarski skakalec in lanski olimpijski junak iz Sočija Peter Prevc je v tej sezoni eden najresnejših kandidatov za osvojitev velikega kristalnega globusa, saj trenutno v svetovnem pokalu zaseda drugo mesto, za vodilnim Stefanom Kraftom pa zaostaja 58 točk.

Kaj lahko pa se mu po spletu okoliščin celo posreči, da se bo povsem na vrh razpredelnice zavihtel že ta konec tedna, ko bo norveški Vikersund gostil dve preizkušnji v poletih. Vodilni Avstrijec se je namreč odločil, da bo izpustil obe tekmi in se bo v Skandinavijo odpravil nekoliko pozneje, s čimer je Prevcu odprl vrata do udobnega prevzema vodstva.

Kot je pojasnil avstrijski glavni trener Heinz Kuttin, bodo njegovi najboljši varovanci namesto poti v Vikersund ostali na treningu v domovini, kjer se bodo skušali kar najbolje pripraviti na skakalni del nordijskega prvenstva v Falunu, ki se začne prihodnji četrtek. Po njem bo na sporedu še sedem tekem svetovnega pokala: pet v Skandinaviji, tradicionalni finale pa bo v Planici.