Prevca in ostale letalce bodo na Kulmu pričakali mraz, veter in sneženje

Po predvidevanjih prirediteljev naj bi v Bad Mitterndorfu zapadlo 25 cm novega snega, tudi mrzlo bo in vetrovno.

Objavljeno
13. januar 2016 14.01

Bad Mitterndorf - Smučarje skakalce, ki jih ta konec tedna čaka svetovno prvenstvo v poletih, bodo na Kulmu pričakali mraz, veter in močno sneženje. Po predvidevanjih prirediteljev naj bi v Bad Mitterndorfu zapadlo 25 centimetrov novega snega, predvsem v soboto pa se obetajo tudi temperature pod lediščem in spremenljive vetrovne razmere.

Po besedah meteorologov bodo s soncem obsijane le četrtkove kvalifikacije, padavin pa še ne bo. Že v petek pričakujejo prve snežinke, predvsem zvečer pa se bo vreme poslabšalo, veter bo takrat po napovedih dosegal hitrosti med 50 in 60 km/h. Živo srebro se bo spustilo na dve ali tri stopinje pod ničlo, zapadlo bo tudi pet centimetrov snega.

Še več snežne odeje bo Kulm prekrilo v soboto, ko bo ves dan snežilo, temperature se bodo z -10 dvignile na -5 stopinj Celzija, zapihal bo še severozahodnik. Slovenske barve bodo na avstrijskem prizorišču branili še Jurij Tepeš, Anže Lanišek, Robert Kranjec in Andraž Pograjc. Tekmovalni del bodo jutri odprli treningi, v petek in soboto bosta na sporedu po dve seriji posamične preizkušnje, v nedeljo pa bo zastor padel z ekipnim nastopom.