Prvenec Mattsa Olssona, Žan Kranjec hitro izločen

Slovenski veleslalomist je moral v osmini finala paralelne tekme v Alti Badii premoč priznati Avstrijcu Brennsteinerju. 

Objavljeno
18. december 2017 22.08
J. P.
J. P.

Alta Badia - Po včerajšnjem veleslalomu, ki se je s tretjim mestom Žana Kranjca odlično izšel tudi za slovenski tabor, so danes v Alti Badii izpeljali še preizkušnjo svetovnega pokala alpskih smučarjev v paralelnem veleslalomu, na kateri 25-letnik iz Bukovice pri Vodicah ni bil tako uspešen. V izločilnih bojih je namreč izpadel že na prvi stopnički, v osmini finala, premoč je moral priznati Avstrijcu Stefanu Brennsteinerju, ki je bil na prvi progi hitrejši za sedem stotink, v drugo je Kranjec razliko stopil na tri stotinke. To je zadostovalo za končno 21. mesto in novih deset točk svetovnega pokala.

»Prave priprave ni bilo. Danes smo imeli ogrevanje, dvakrat preizkusili štart, za vse je bilo približno isto. Na prvi progi je Žan dobro smučal, na modri drugi pa je bil proti cilju lažji val in tam je bilo treba malenkostno tvegati. On tega ni storil, tako da mu je zmanjkalo ravno toliko, da se ni uspešno prebil skozi prvi obračun. Jasno, z izkupičkom v Alti Badii smo zadovoljni, toda sezona je v teku. Vseeno je, kaj se je zgodilo včeraj, gledati moramo naprej,« je komentiral glavni trener Klemen Bergant. Kranjec je bil lani na paralelni preizkušnji na Gran Risi boljši, trinajsti.

Pod reflektorji se je krstne zmage v karieri veselil 29-letni Šved Matts Olsson, ki je bil pred tem že dvakrat na stopničkah v klasičnem veleslalomu - januarja letos je bil v Garmischu drugi, marca pa v Kranjski Gori tretji. Lani je v Alti Badii izpadel že v osmini finala, tokrat pa je v velikem finalu za tri stotinke opravil tudi z Norvežanom Henrikom Kristoffersenom, ki se je moral že petič v olimpijski zimi (v šestem nastopu) zadovoljiti z drugim mestom. Tretji je bil včerajšnji prepričljivi zmagovalec, Avstrijec Marcel Hirscher, ki tako visoko v paralelnem veleslalomu še ni bil. 

IZIDI PARALELNEGA VELESLALOMA

1. Matts Olsson (Šve)
2. Henrik Kristoffersen (Nor)
3. Marcel Hirscher (Avs)
4. Aleksander Aamodt Kilde (Nor)
5. Leif Kristian Nestvold-Haugen (Nor)
6. Andre Myhrer (Šve)
7. Justin Murisier (Švi)
8. Filip Zubčić (Hrv)
9. Alexis Pinturault (Fra)
10. Roberto Nani (Ita)
21. Žan Kranjec (Slo)