Ravnjak brona ne bo ubranil 

Slovenski deskar v disciplinah prostega sloga je v kvalifikacijah snežnega žleba na SP v Sierri Nevadi ugnal le dva tekmeca.

Objavljeno
10. marec 2017 18.27
SNOWBOARDING-WORLD/MEN
J. P.
J. P.

Sierra Nevada - Iz slovenske deskarske reprezentance v disciplinah prostega sloga je bilo na SP v Španiji največ pričakovati od 20-letnega Tim-Kevina Ravnjaka, ki je predlani v Kreischbergu pripravil najprijetnejše presenečenje z bronom v snežnem žlebu. Ubraniti ga ne bo mogel, saj ga ne bo v jutrišnjem večernem finalu. Tokrat se mu je kvalifikacijski nastop povsem ponesrečil in ne le, da se ni pridružil deseterici finalistov, bil je celo najmanj prepričljiv iz slovenske trojice.

V prvo so sodniki - tudi slovenski Iztok Šumatič - njegov nastop ovrednotili z oceno 15,75, v drugo celo z le 5,75, s čimer je ugnal zgolj dva tekmeca. S tem ni znal potrditi solidne forme z zadnjih preizkušenj svetovnega pokala - v Laaxu je bil januarja petnajsti in na olimpijski generalki v Pjongčangu prejšnji mesec še mesto boljši. Prevdsem pa bi se s tamkajšnjima ocenama (65,25 in 69 točk) včeraj močno približal finalistom, za deseterico je namreč zadostovalo 76 točk.

Bolj prepričljiva sta bila 18-letni Tit Štante in Filip Kavčič, ki sta se jima že v prvem poskusu posrečila skoraj identično uspešna nastopa (45 oziroma 44,50 točke), kar je zadostovalo za 19. in 21. mesto. Oba sta bila, denimo, boljša tudi od Finca Janneja Korpija, nekoč že dobitnika dveh odličij s SP. Med dekleti sta se 18-letna Kaja Verdnik (38,50) in dve leti mlajša Eva Kralj (34,25) uvrstili ena za drugo, na 27. in 28. mesto. Zadnja priložnost za slovenske deskarje prostega sloga bo prihodnji petek, ko bodo prvenstvo zapečatili akrobatski skoki.