Ravnjak in Štante skozi kvalifikacijsko sito

V kvalifikacijah snežnega žleba v Laaxu sta bila nekoliko prekratka slovenska deskarja Eva Kralj in Max Kralj Kos.

Objavljeno
17. januar 2017 09.43
OLY-2014-SNOWBOARD-HALFPIPE-MEN
J. P.
J. P.

Laax - Sezona svetovnega pokala deskarjev na snegu v disciplinah prostega sloga se nadaljuje v Švici, ki te dni gosti preizkušnji v snežnem parku (sreda) in snežnem žlebu (četrtek). Že včeraj so opravili kvalifikacije za drugo tekmo te sezone v žlebu, skoznje sta se uspešno prebila dva slovenska predstavnika, ki bosta nadaljevala v polfinalu.

Dvajsetletni Tim-Kevin Ravnjak, bronast s predlanskega svetovnega prvenstva v Kreischbergu, je za svoj nastop prejel oceno 74,50 in bil v svoji kvalifikacijski skupini 2 šesti, medtem ko je bil še dve leti mlajši Tit Štante z oceno 56,75 enajsti. V polfinale je napredovala po dvanajsterica iz vsake od dveh skupin, najboljši dosežek med vsemi se je posrečil Američanu Benu Fergusonu (92,00).

V isti skupini se je preizkusil še tretji slovenski zastopnik, 19-letni Max Kralj Kos, njegov nastop so sodniki ovrednotili z oceno 47,75, ki je zadostovala za 15. mesto v skupini, od polfinala ga je ločilo pet točk in pol. Med dekleti je kvalifikacijsko sito najprepričljiveje preskočila Američanka Chloe Kim (93,75), edina Slovenka Eva Kralj (26,50) se na 24. mestu ni prebila v polfinale, medtem ko Urška Pribošič sploh ni nastopila, obolela Kaja Verdnik pa je celo ostala doma.

»Res sem zadovoljen. Timov in Titov nastop sta bila odlična, Maxu in Evi pa se žal ni posrečilo odpeljati tistega, kar sta pokazala na treningih,« je sporočil vodja slovenske odprave Matevž Pristavec, ki ni pozabil poudariti, da je Ravnjak med elito edini, ki tekmuje v vseh treh disciplinah prostega sloga: »Uvristitev na olimpijske igre v vseh treh disciplinah bi bila vsekakor edinstvena.«