Ravnjak za las praznih rok

Na deskarskem SP v Sierri Nevadi je bil v snežnem parku v svoji kvalifikacijski skupini deveti, napredovala je osmerica.

Objavljeno
09. marec 2017 15.33
ap ravnjak
J. P.
J. P.

Sierra Nevada - Svetovno prvenstvo v deskanju na snegu in smučanju prostega sloga v Španiji se je začelo z današnjimi kvalifikacijami snežnega parka, ki ni paradna disciplina vodilnega slovenskega aduta Tim-Kevina Ravnjaka. Vseeno pa 20-letni branilec bronastega odličja v snežnem žlebu izpred dveh let iz Kreischberga ni bil daleč od preboja v finale najboljše šestnajsterice, v svoji skupini 2 je namreč zasedel nehvaležno deveto mesto.

Četverica sodnikov je njegov nastop ovrednotila s 66 točkami, prekratek je bil torej za dve točki in pol, skupno je to zadostovalo za dvajseto mesto. Daleč najboljši kvalifikacijski predstavi sta se posrečili zastopnikoma Nove Zelandije Carlosu Garcii Knightu (94,25 točke) in Tiarnu Collinsu (88,75). Slovenske barve je branil še 18-letni Tit Štante, ki je z izkupičkom 11,50 točke v svoji skupini zasedel 26., skupno pa 55. mesto med 60 nastopajočimi.

Ob 14.20 so kvalifikacije začela še dekleta, med njimi tudi 26-letna Urška Pribošič, ki je bila pred leti na tekmi svetovnega pokala v Copper Mt. v tej disciplini že peta, predlani pa je na svetovnem prvenstvu v Kreischbergu zasedla šesto mesto v akrobatskih skokih. V obeh disciplinah je leta 2010 na Novi Zelandiji postala mladinska svetovna podprvakinja.