Robert Kranjec: Res je nekaj posebnega, če preskočiš Petra

Prevc: Prav veliko ni za povedati, saj se je vse videlo. Enkraten dan; vse, kar se je doslej v sezoni zgodilo, je enkratno.

Objavljeno
18. marec 2016 20.14
planica
J. P.
J. P.

Planica - Kar 35.000 navdušenih športnih privržencev v dolini pod Poncami je bilo danes vnovič v transu po dvojni zmagi slovenskih smučarskih skakalcev/letalcev na drugi tekmi finalnega dejanja sezone svetovnega pokala, prvi po januarskem Saporu, ko je zmagal Peter Prevc pred bratom Domnom. Tokrat je 23-letni šampion iz Selške doline premoč priznal 34-letnemu reprezentančnemu starosti Robertu Kranjcu, ki je z zmago še nadgradil včerajšnje tretje mesto.

»Videl sem, da je Peter v finalu skočil zelo daleč, in slišal tudi navdušenje navijačev. Jasno mi je bilo, da bo treba dobro skočiti, da bi ga premagal, saj je v tej sezoni v vrhunski formi. Res je nekaj posebnega, če ga preskočiš. Med finalnim poletom sem nato videl tisto zeleno črto, nisem pa vedel, ali je zadostovalo, ali sem jo preskočil. Izšlo se je in res sem vesel,« se je smejalo Letečemu Kranjčanu, ki bo skušal v nedeljo zadržati in potrditi drugo mesto v skupnem seštevku smučarskih poletov.

Mali kristalni globus si je - enako kot velikega - kajpak zagotovil Peter Prevc, ki je danes na že rekordni 21. preizkušnji svetovnega pokala v tej zimi stopil na zmagovalni oder: »Prav veliko ni za povedati, saj se je vse videlo. Res neverjetno. Prvega skoka nisem zadel, drugega sem. Vesel sem, da sem Robija lahko počakal spodaj v prostoru za vodilnega in da je tudi on tako dobro opravil. Enkraten dan; sploh vse, kar se je doslej v sezoni zgodilo, je enkratno.«

Nekoliko manj zadovoljen - podobno kot že včeraj - je bil lanski planiški zmagovalec Jurij Tepeš, ki pa je na tekmi vendarle pokazal več kot v kvalifikacijah, skozi katere se je prebil le mukoma: »V slogu celotne sezone. Nekako sem razočaran nad skoki, uvrstitev pa je solidna. Priznam, da komaj čakam konec sezone. Skačem slabo, v letu pa lahko nadoknadim, kar izgubim na odskočni mizi. A obljubim, da se bom jutri maksimalno potrudil, da bom čim bolj pomagal ekipi na moštveni preizkušnji.«

»Kaj reči: dvojne stopničke, res fantastično, nimam besed. Peter je osvojil vse in res sem vesel, da se je zbral za ta polet, Robi pa je bil danes boljši in si je zaslužil to zmago. Ob njiju bosta jutri na ekipni tekmi nastopila še Jurij Tepeš in Anže Semenič. Favoriti so Norvežani, mi pa se bomo skušali kosati z njimi,« pa se je uspehom svojih varovancev lahko le navdušeno priklonil glavni slovenski trener Goran Janus in obenem razkril četverico za jutrišnjo ekipno tekmo, ki se bo začela ob 10. uri.