Saj v Mariboru je vedno toplo, to sploh ni težava

Favoritinje veleslaloma: enostavna proga po okusu Vonnove.

Objavljeno
29. januar 2016 22.46
Špela Robnik
Špela Robnik

Maribor – Današnji veleslalom na Pohorju bo že lahko dal kakšen odgovor tudi v boju za mali kristalni globus. Zanj nima več veliko možnosti Lindsey Vonn, bi se pa Američanka lahko vmešala v boj za današnjo zmago. Ali pa bo ta pripadla kateri od ostalih zmagovalk veleslalomov v tej sezoni?

Federica Brignone (Ita): Komaj čakam, da se dekleta spet pomerimo med seboj. Vem, da bo veliko navijačev, ki bodo pripravili odlično vzdušje. Sama bom skušala seveda smučati čim bolje. Vreme je precej spomladansko, a računam, da tukaj znajo tudi s soljo dobro utrditi podlago. Hkrati pa si želim, da bi bila proga varna in dobra za vse tekmovalke. Ta teren je zame sicer premalo strm, a v tej sezoni sem se naučila dobro razvijati hitrost tudi na bolj ravninskih delih. Bolj me skrbi, kakšen bo sneg.

Eva-Maria Brem (Avs): Bolj mi ustrezajo težje dirke. Ta veleslalom je sicer eden lažjih, a hkrati tudi eden daljših v svetovnem pokalu. Treba bo zdržati vse do cilja. Računam, da bom lahko unovčila dobro telesno pripravljenost. Tukaj sicer doslej nisem dosegala vidnejših uvrstitev, vseeno pa pričakujem lepo tekmo. Vedno je lepo tekmovati v majici vodilne, upam, da jo tokrat zadržim dlje časa, to bo moj izziv.

Viktoria Rebensburg (Nem): Vedno se rada vrnem sem, tukaj mi je uspelo doseči že nekaj dobrih rezultatov. Ne oziram se na to, da sem favoritinja zaradi zmage na zadnji tekmi, skušala bom uživati, dobro smučati, tako kot sem v Flachauu, pa bomo videli, kaj mi bo to prineslo. Vsaka proga ti ustreza, če si v formi in smučaš dobro. Razmere bodo morda težke, a saj v Mariboru je bilo doslej vedno toplo. Ravno zato organizatorji tukaj gotovo že dobro vedo, kaj storiti, da bo proga zdržala.

Lindsey Vonn (ZDA): Vsekakor lahko na tej progi smučam zelo samozavestno, saj sem tu že zmagala. Morda bo tokrat težko zaradi toplega vremena, a verjamem, da nam bodo znova pripravili dobre razmere za tekmo. Tukaj je vedno tako prijetno vzdušje, navijači so me vedno veseli in me spodbujajo, dobro se počutim. Popoldne sem kolesarila po mestu, za kar redko dobim priložnost, a k sreči sem imela prost dan in sem lahko uživala.