Schlierenzauer res že na štartu v Kuusamu?

V Avstriji se šušlja, da se je Gregor Schlierenzauer vrnil na skakalnice.

Objavljeno
09. november 2016 23.24
Sochi Olympics Ski Jumping Men
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec

Innsbruck - Avstrijski skakalni as Gregor Schlierenzauer se, kakor vse kaže, vrača v tekmovalne arene. Hubert Neuper, predsednik prireditvenega odbora smučarskih poletov na Kulmu, je namreč potrdil, da bedi nad 26-letnim Tirolcem.

»Da, skrbim za njegovo pripravljenost, ker mi Gregor pomeni zelo veliko,« je zaupal 56-letni Neuper, svojčas tudi sam izvrsten skakalec, ki se lahko pohvali z velikim kristalnim globusom (1979/80), naslovom olimpijskega podprvaka (Lake Placid 1980) in osmimi zmagami v svetovnem pokalu (med letoma 1980 in 1982).

Da je presenečenje toliko večje, naj bi Schlierenzauer, ki je v zadnjem obdobju skrivaj vadil v Hinzenbachu, po pisanju avstrijskih časnikov nastopil že na uvodni prireditvi sezone v Kuusamu (od 24. do 26. novembra). To naj bi razkrili na ponedeljkovi novinarski konferenci v Seefeldu, na kateri se bodo ob zmagovalcu rekordnih 53 tekem za svetovni pokal predstavili še preostali avstrijski potniki na Finsko Clemens Aigner, Manuel Fettner, Michael Hayböck, Andreas Kofler in Stefan Kraft.

»Gregor je spet zelo motiviran,« je Peter Schröcksnadel, predsednik Avstrijske smučarske zveze (ÖSV), povedal o »Schlieriju«, ki je po tekmi v Innsbrucku januarja lani zaradi slabih dosežkov in pomanjkanja motivacije končal sezono. Pozneje si je med smučanjem v Kanadi poškodoval še koleno, zaradi česar je moral na operacijo. A zdaj je očitno spet nared za skoke.