Schlieri že končal sezono velikih razočaranj

Potem ko se je na novoletni turneji zgolj na eni tekmi prebil v finale, je avstrijski skakalni as predčasno sklenil sezono.

Objavljeno
07. januar 2016 11.27
J. P.
J. P.

Bischofshofen - Avstrijski zvezdnik smučarskih skokov Gregor Schlierenzauer je po končani novoletni turneji štirih naprav ostal brez motivacije za nadaljnje izzive, zato je obelodanil, da predčasno zaključuje tekmovalno zimo. Prav danes, ko praznuje 26. rojstni dan, je dvakratni zmagovalec turneje potrdil, da do konca sezone ne bo več nastopal, izpustil bo tudi svetovno prvenstvo v poletih v domačem Kulmu.

»Po nastopih na Bergislu je razočaranje ubilo še zadnjo strast,« je priznal »Schlieri«, ki je zelo daleč od svoje nekdanje slave. Že pred prelomom leta se je avstrijski as odločil za dvotedenski poseben trening, po katerem se je nekoliko bolj optimistično vrnil na 64. novoletno turnejo, ki pa je zgolj še poglobila njegovo razočaranje.

Na njej je namreč enkrat samkrat ujel finale, v Garmisch-Partenkirchnu je bil 21., nazadnje pa v Bischofshofnu sploh ni štartal. V tej sezoni višje kot v Lillehammerju, ko je bil v začetku decembra štirinajsti, sploh ni bil.

Glede na to, da je tik pred začetkom sezone konec septembra opravil z vso konkurenco - tudi s Petrom Prevcem - na preizkušnji za poletno veliko nagrado v Hinzenbachu, lanskega februarja pa se je še okitil z naslovom svetovnega podprvaka v Falunu, tako klavrne tekmovalne zime od zmagovalca kar 53 preizkušenj svetovnega pokala resnično ni bilo pričakovati.