Shiffrinova se vrača na slalomu v Crans Montani

Olimpijska zmagovalka in dvakratna svetovna prvakinja v slalomu se je poškodovala decembra na ogrevanju v Åreju.

Objavljeno
08. februar 2016 19.32
J. P.
J. P.

Denver - »Uganite, kaj sem počela danes. Ne, nisem skakala s padalom. In ne, nisem srečala Jennifer Lawrence. Dobro, povem vam: smučala sem,« je konec januarja svoje navijače prek družbenih omrežij navdušeno obvestila slalomska olimpijska zmagovalka in dvakratna svetovna prvakinja, 20-letna smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin.

Teden dni pozneje je tudi uradno znano, da se Američanka vrača na bele strmine. Trikratna dobitnica slalomskega malega kristalnega globusa, ki se je poškodovala sredi lanskega decembra v švedskem Åreju, je sporočila, da si je za prizorišče vrnitve izbrala švicarsko Crans Montano, ki bo v drugi polovici tega tedna in prihodnji ponedeljek gostila smukaško, slalomsko in kombinacijsko preizkušnjo svetovnega pokala.

Ko si je Shiffrinova 12. decembra strgala vez v desnem kolenu na ogrevanju pred veleslalomom v Åreju, je dišalo tudi po najbolj črnem scenariju, namreč da v tej tekmovalni zimi ne bo več stopila na smuči. Zdaj je razblinila vse dvome: »15. februarja bom zraven v Crans Montani na slalomu, ki bo nadomestil mariborskega. Torej, se vidimo tedaj!«