Slab štart, najboljša sezona

Deskar na snegu Rok Marguč se je za konec sezone tretjič zapored uvrstil na stopničke.
Objavljeno
06. marec 2016 22.56
Špela Robnik
Špela Robnik

Winterberg – Močno si je za konec sezone najboljši slovenski deskar paralelnih disciplin Rok Marguč želel zmago, da bi z njo postavil piko na i dvema prejšnjima uvrstitvama na zmagovalni oder. Znova se mu je izmuznila, a toliko odločneje je zato v malem finalu napadel vsaj tretje mesto in s širokim nasmehom zaključil zimo.

»Zadovoljen sem bil predvsem s kvalifikacijami in drugim časom, sicer sem bil sprva malo jezen, ko sem videl, da so nam postavili skakalnico, a so nam dovolili, da smo jo preizkusili, poleg tega je bila tudi proga dobro postavljena, zato ni bilo težav,« je podoživel tekmo, ki je bila, tako kot prejšnji dve, zelo specifična, a mu znova prinesla zmagovalni oder. Vseeno bi bil zaključek sezone še lepši z zmago, ki si jo je zelo želel. Bil je hiter in nakazal, da je eden od kandidatov zanjo, toda po prepričljivih nastopih ga je v polfinalu ustavil zmagovalec Edwin Coratti. »Že v zgornjem delu sem naredil napako in ga nato nisem mogel več ujeti. Nato pa sem si v malem finalu res želel znova stopiti na zmagovalni oder, le to šteje in veliko sem vložil v vanje. Teh četrtih mest imam v karieri že preveč,« je povedal o dobljenem dvoboju še s Christophom Mickom, ki je naredil napako in mu pustil odprto pot med prvo trojico.

Ko se je ozrl nazaj na sezono, je obžaloval, da ni bilo na sporedu zlasti več tekem v februarju, saj je po domači tekmi na Rogli našel pravo formo. Kljub slabšemu začetku je sezono lahko ocenil za dobro, dejansko je bila njegova najboljša doslej. Trikrat v eni sezoni še ni stal na stopničkah, tudi peto mesto v skupnem seštevku paralelnih disciplin ni od muh, doslej je bil najvišje šesti. »Zdaj nima smisla razmišljati za nazaj, kaj bi bilo, če bi že od začetka vztrajal pri stari opremi. A gotovo bi lahko bila tudi skupna uvrstitev še višja. Zdaj moram poskrbeti, da te napake na ponovim v naslednji sezoni,« je zaključil Celjan.

V Winterbergu je kot skupnega zmagovalca zime Žana Koširja nasledil Bolgar Radoslav Jankov, največje presenečenje sezone, v kateri so sicer ekipno prevladovali Italijani. Pri dekletih je veliki globus za zmago v paralelnih disciplinah osvojila »smučarka« Ester Ledecka, Čehinja, ki je osvajala točke tudi na tekmah svetovnega pokala v alpskem smučanju.