Slalomska državna prvaka Skube in Štuhčeva

V Kranjski Gori je slalomsko tekmo za DP dobil Matic Skube, bolj presenetljivo je državna prvakinja postala Ilka Štuhec.

Objavljeno
29. marec 2015 15.54
Pokal Vitranc
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Kranjska Gora - Slovenski alpski smučarji so se po včerajšnjem veleslalomu danes v Podkorenu pomerili še za slalomske državne naslove. V moški konkurenci je bil najboljši Matic Skube, nedavni dobitnik točk na tekmi svetovnega pokala v Kranjski Gori. Na zmagovalnem odru se mu je pridružil Miha Kürner (0,15), ki se je na Pokalu Vitranc prav tako veselil finala. Med njiju se je prerinil le mladi Avstrijec Michael Matt (0,09), mlajši brat legendarnega slalomskega mojstra Maria Matta, ki se je nedavno upokojil. Kürner je tako osvojil državno srebro, bron si je z 8. mestom zagotovil Žan Grošelj.

Bolj presenetljiv je bil razplet med dekleti. Nenadejano se je naslova veselila Ilka Štuhec, sicer nekdanja mladinska svetovna slalomska prvakinja, ki pa se tej disciplini, tudi zaradi svojih težav s koleni, v zadnjem obdobju posveča bolj malo. Zlato na na DP si je priborila z drugim mestom v absolutni konkurenci, najhitrejša je bila sicer Srbkinja Nevena Ignjatović. Mariborčanka je zaostala za 0,43 s, tretja je bila Hrvatica Andrea Komšić (0,95). S sedmim mestom je do srebra v državni konkurenci prišla Saša Brezovnik, 11., na DP pa tretja pa je bila Clauida Seidl.

V odsotnosti Tine Maze, ki je nastopila na eksihibicijski tekmi v Švici, je bila prva favoritinja Ana Bucik, a je na drugi progi odstopila. Prav tako Katarina Lavtar, Vanja Brodnik ...