Slivnik domači trojček zapečatil z enajstim mestom

Mladega slovenskega alpskega smučarja invalida zdaj konec meseca čakata preizkušnji na svetovnem prvenstvu v Trbižu.

Objavljeno
20. januar 2017 23.35
Jernej Slivnik
J. P.
J. P.

Kranjska Gora - Tekmovanje za svetovni pokal alpskih smučarjev invalidov v Kranjski Gori je danes zapečatila druga slalomska preizkušnja, na kateri je edini slovenski predstavnik, komaj 16-letni Jernej Slivnik, še nadgradil včerajšnje štirinajsto mesto in ciljno črto prečkal z enajstim časom. »Zelo sem zadovoljen. V zadnjem delu proge sem bil precej bolj napadalen. Včeraj sem se strmine še lotil z 'ročno zavoro', danes sem šel na polno,« je bil kratek in jedrnat Slivnik.

Z njim se je strinjal tudi trener Roman Podlipnik: »Jernej je pokazal, da je po dveh tekmah precej bolj sproščen, bolje je opravil s progo. Storil je napako, a če ne poskušaš, niti napredovati ne moreš. Današnji nastop je bil precej obetavnejši.« Na zadnjem testu pred skorajšnjim svetovnim prvenstvom, ki se začenja v ponedeljek v Trbižu, v slalomu in veleslalomu pa bo zadnja januarska dneva slovenske barve zastopal tudi Slivnik, so nastopili tekmovalke in tekmovalci iz 21 držav.

Današnjih podkorenskih zmag so se sicer razveselili Američanka Staci Mannella in Italijan Giacomo Bertagnoli v kategoriji slepih in slabovidnih, Nemka Anna-Maria Rieder in Američan James Stanton med stoječimi ter še ena Nemka Anna-Lena Forster in Nizozemec Jeroen Kampschreur med sedečimi.