Slovenke brez težav v kvalifikacijah

Špela Rogelj, Nika Križnar in Maja Vtič so se brez težav uvrstile na tekmo, Ema Klinec je imela nastop na tekmi že zagotovljen. 

Objavljeno
23. februar 2017 15.00
Finland Nordic Skiing Worlds
N. Gr.
N. Gr.

Lahti - V kvalifikacijah za žensko skakalno tekmo na svetovnem prvenstvu v Lahtiju so se slovenke odrezale odlično. Na treningih je Nika Križnar skakala tako dobro, da ji je trener Stane Baloh ponudil prednost pred Uršo Bogataj in Križnarjeva se mu je v kvalifikacijah oddolžila z devetim mestom in 92 metri. 

Še boljša je bila Špela Rogelj, ki je z enako razdaljo in ob nekoliko slabših razmerah zasedla peto mesto v kvalifikacijah. Maja Vtič se še vedno bori s prehladom, ki jo je pestil že na Ljubnem, a se je s 83 metri in 21. mestom vseeno brez težav prebila na tekmo. V kvalifikacijah je bila najboljša Avstrijka Chiara Hölzl, razdaljo serije pa je imela Italijanka Manuela Malsiner z 98,5 metri. 

Ema Klinec je bila na tekmo že uvrščena, zato je kvalifikacije izkoristila za nekaj dodatnega treninga pred jutrišnjo tekmo na srednji napravi v Lahtiju. S 87 metri ne bi bila med najboljšimi, a tudi njene konkurentke iz prve deseterice svetovnega pokala niso skakale dosti bolje. Glavna kandidatka za zlato odličje Sara Takanaši je pristala pri 92 metrih in pol. 

Tekma na skakalnici v Lahtiju se bo začela jutri ob 17. uri in 30 minut, če organizatorjem ne bo nagajal veter.