Slovenska kombinatorca na robu deseterice

Norvežana Magnus Krog in Jørgen Gråbak sta zmagovalca ekipnega šprinta za svetovni pokal v dolini Fiemme.

Objavljeno
27. februar 2016 00.10
J. P.
J. P.

Val di Fiemme - Norveška nordijska kombinatorca Magnus Krog in Jørgen Gråbak sta zmagovalca ekipnega šprinta za svetovni pokal v italijanski dolini Fiemme. Pred prvima zasledovalcama sta si nabrala dokaj udobno prednost, za njunim hrbtom pa se je razvnel oster troboj za preostali dve mesti na odru, kamor sta se povzpeli nemška in francoska prva dvojica, kratko je potegnila Avstrija. Slovenca Marjan Jelenko in Gašper Berlot sta bila z zaostankom slabih dveh minut in pol deseta, potem ko sta imela po skakalnem delu trinajsto izhodišče.

»Deseto mesto je lep rezultat. Po skokih smo nekoliko zaostajali, a sta se fanta izkazala z najboljšim tekom v sezoni. To je dobro za samozavest, saj sta lahko tudi v teku močna. Štartala sta kot trinajsta, naposled je rob deseterice lep dosežek. Tekma se je dobro odvijala, imeli pa smo tudi možnost za deveto mesto, za katero smo se borili z nemško drugo zasedbo,« je strnil vtise glavni trener Igor Jelen in se ozrl še na preostali dve prihajajoči tekmi na istem prizorišču.

»V skokih nismo naredili tega, kar bi lahko, torej imamo še rezerve. Pametno je bilo, da smo se umaknili, odšli domov, opravili dva umirjena tekaška treninga in dva skakalna v Planici, kjer so razmere odlične. Marjan se je na tekmi dobro počutil, upam, da bo tudi prihodnja dva dneva enako. Nadejamo se lepega rezultata. Gašper iz skoka v skok napreduje, njegova tehnika je vse boljša in lepša. Z uspešnim skokom in tekom, kot ga zna prikazati, bi lahko posegel po kaki točki, ki je v tej sezoni še nima,« je dodal Jelen.

EKIPNI ŠPRINT V DOLINI FIEMME

1. Norveška I (Magnus Krog, Jørgen Gråbak) 32:50,3
2. Nemčija I (Tobias Haug, Tino Edelmann) + 6,7
3. Francija I (Francois Braud, Maxime Laheurte) 7,1
4. Avstrija I (Lukas Klapfer, Bernhard Gruber) 7,8
5. Norveška II (Jan Schmid, Magnus Hovdal Moan) 29,3
10. Slovenija (Marjan Jelenko, Gašper Berlot) 2:26,0