Slovenske skakalke brez kvalifikacijskega madeža

V kvalifikacijah se je slovenska šesterica zvrstila med enajstim in 22. mestom, najprepričljivejša je bila Maja Vtič.

Objavljeno
18. avgust 2017 16.08
J. P.
J. P.

Frenštat - Sezono poletne velike nagrade FIS ta konec tedna v češkem Frenštatu z drugo posamično preizkušnjo nadaljujejo smučarske skakalke, ki so danes dopoldne že opravile kvalifikacije za popoldansko tekmo s štartom ob 16.30 (jutrišnja se bo začela že ob 14. uri). Uspešna je bila tudi celotna šesterica Slovenk.

Vse varovanke trenerja Staneta Baloha so se zvrstile med 11. in 22. mestom. Najprepričljivejša, ne pa tudi najdaljša, je bila izkušena 29-letna Maja Vtič, ki je uvod v Courchevelu izpustila; tik za njo se je uvrstila komaj 17-letna Nika Križnar, na tekmo so se brez pretiranih težav prebile še Urša Bogataj, s 85.5 metra najdaljša med Slovenkami, Ema Klinec, Špela Rogelj in Katja Požun. Z naskokom najdlje je neslo Japonko Juki Ito (96 metrov) in Rusinjo Irino Avakumovo (94 metrov), ki ju je ločila manj kot točka.

Danes in jutri pa se bo del ženske skakalne karavane - tudi Slovenke Katra Komar, Kaja Urbanija Čož in Katja Markuta - meril tudi na dveh tekmah celinskega pokala v nemškem Oberwiesenthalu.