Dvojec Gregorin-Bauer 18., mešana štafeta brez uvrstitve

V kanadskem Canmoru sta Klemen Bauer in Teja Gregorin na tekmi dvojic osvojila 18. mesto. Mešana štafeta zaostala za krog.

Objavljeno
07. februar 2016 20.10
Biatlon Pokljuka
Š. Ro.
Š. Ro.

Canmore - Slovenska bitlonca Klemen Bauer in Teja Gregorin sta na prizorišču tekem svetovnega pokala v Kanadi nastopila konkurenci parov in med 22 zasedbami končala na 18. mesto. Za boljšo uvrstitev bi morala zlasti natančneje streljati.

Gregorinova je namreč že na prvem strelskem postanku morala narediti tri poprave. Bolje ji je šlo pri streljanju stoje, saj je hitro pokrila vseh pet tarč in predala na 17. mestu. Bauer je v leže moral izstreliti šest nabojev, v drugo pa je moral žal v kazenski krog, kar je pomenilo, da je bila ekipa na polovici preizkušnje na 16. mestu. Gregorinova je bila v drugem nastopu na strelišču nezgrešljiva in štafeto predala na 14. mestu, po Bauerjevi eni popravi v leže in kar dveh kazenskih krogih po streljanju v stoje pa sta na koncu zasedla 18. mesto.

Do suverene zmage sta prišla Francoza Marie Dorin Habert in Martin Fourcade z le štirimi popravami. Drugo mesto sta osvojila Avstrijca Lisa Theresa Hauser in Simon Eder (0+8), tretje pa Norvežana Hilde Fenne in Lars Helge Birkeland (0+7).

»Škoda je bilo, da je morala Teja narediti popravo že na prvem streljanju, s čimer je izgubila stik z vodilnimi. V stoje ji je nato uspela ničla, žal pa je moral Klemen nato v kazenski krog, s čimer se je potem zopet naredil večji razmik z ostalimi. S tem bi se lahko še borili za dvanajsto ali trinajsto mesto, potem pa sta sledila še dva kazenska kroga. Na tej razgibani progi se je utrudil, prišlo je do zakisanosti in žal ni bilo več možnosti za boljšo uvrstitev,« je po tekmi povedal trener Tomaš Kos.

Sledila je še tekma mešanih štafet. Slavila je Nemčija pred Italijo in Norveško, Slovenija v postavi Andreja Mali, Anja Eržen, Rok Tršan in Miha Dovžan pa je ostala brez uvrstitve, saj jo je Nemčija prehitela za cel krog.

Malijeva se na strelišču ni znašla in je predala kot 18. Erženova je kljub kazenskemu krogu ob predaji izboljšala uvrstitev za dve mesti, solidno je tekel in streljal Tršan, ki je zadel vseh deset strelov in ohranil 16. mesto, Dovžan pa je moral enkrat v kazenski krog, tako da ga je Nemec na koncu ujel in prehitel za cel krog. Po pravilih je morala Slovenija zapustiti tekmovanje, podobno kot še šest drugim ekip.

Karavana svetovnega pokala se bo iz Canmora preselila v ameriško zvezno državo Maine oziroma v Presque Isle tik ob kanadski meji, tekma pa bo tudi zadnja pred marčevskim svetovnim prvenstvom na Norveškem.