Slovenski skakalci enotni, da so bili Norvežani premočni

Slovenska skakalna reprezentanca je tretji dan finala svetovnega pokala v Planici zasedla drugo mesto na ekipni tekmi.

M. Ž., STA
sob, 19.03.2016, 15:12

Planica - Slovenska skakalna reprezentanca je tudi tretji dan finala svetovnega pokala v Planici poskrbela za uvrstitev na oder za zmagovalce, potem ko je na ekipni tekmi osvojila drugo mesto.

Najboljši so bili Norvežani, ki so konkurenco premagali za skoraj 60 točk, Slovenci pa so bili v bitki za drugo mesto za zgolj desetinko točke boljši od Avstrijcev.

Za zmago slovenske reprezentance je imel največ zaslug njen najmočnejši člen Peter Prevc, ki je v finalni seriji poletel kar 246 metrov, največ med vsemi za konec tedna, s čimer je poskrbel, da se je Slovenija s tretjega mesta povzpela na drugega:

»Zgodba se ponavlja. Vsak dan me prvo serijo nekaj krivi. Maham čez prelet. Drugo serijo se približno zberem in oddelam kot je treba. 'Fajn' bi bilo, če bi na tekmi prikazal dva takšna skoka, kot je bil zadnji. Mogoče malo škoda za Avstrijce, ker so dobro skakali. Malo so me presenetili po dobri strani. Vseeno bi mi bilo, če bi bili izenačeni,« je pojasnil Prevc.

Kranjec: Moramo biti zadovoljni z drugim mestom

Izkušeni slovenski letalec Robert Kranjec je bil razumljivo nezadovoljen s svojim drugim poletom, obenem pa športno priznal, da so bili zmagovalci Norvežani danes razred zase:

»Super sta bila poizkusni in prvi skok. Za drugega pa ne vem, kaj bi rekel. Ko sem Gorana vprašal, je rekel, da je bilo z mize dobro narejeno, začutil sem, da bo šlo. Kar naenkrat sem padel dol. Težko bi komentiral, bom pogledal posnetek. Treba je biti zadovoljen z drugim mestom. Norvežani so ta trenutek zelo močni. Tudi če bi skočil 250 metrov, ne bi bilo dovolj.«

Na tekmi sta sodelovala tudi Jurij Tepeš in Anže Semenič. Tepeš je o tekmi povedal: »Danes sem pa boljše volje. Ekipa mi je dala dodatnega elana. Danes je bilo drugače. To sem si želel od četrtka. Danes sem končno užival. Bomo videli, kaj bo jutri. Zelo bom vesel, če bom skakal kot danes. Vem, da poleti niso čisto za na vrh.« Semenič je dodal: »Sem zadovoljen. Pokazal sem konstanto. Nekaj živčnosti je bilo. Zbral sem se za skoka, nekako sta mi uspela.«

Janus: Zadnje atome moči moramo speljati v polete

Glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus je podal svoje mnenje o tekmi: »Drama do konca. Za nas se je izpeljala sanjsko. Ta trenutek so Norvežani številka 1. Imajo štiri konstantne letalce brez napak, mi smo jih nekaj naredili. Fantastično. Čestitke fantom,« je bil Janusov komentar predzadnjega dne planiškega praznika, o nedeljskem velikem finalu pa je dodal: »Jutri je nova tekma, nov dan. Treba bo zadnje atome moči in energijo speljati v polete. Trenutno nam odlično kaže v pokalu narodov. Pomembno nam je, da zadržimo drugo mesto Robija v poletih.«

Finale svetovnega pokala v Planici se bo končalo z nedeljsko posamično tekmo najboljše trideseterice (10), na kateri bodo sodelovali Anže Lanišek, Jurij Tepeš, Robert Kranjec in Peter Prevc.

Prijavi sovražni govor