Smučarske zvezde na rdeči preprogi (FOTO)

Kipce bloškega smučarja dobili Tina Maze, Katja Višnar, Peter Prevc, Žan Košir, Jakov Fak, Filip Flisar in Jure Aleš.

Objavljeno
20. maj 2015 22.49
Dan šanpionov
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Dan, ko je v Ljubljani, čeravno sredi pomladi, spet zadišalo po zimi, je zapečatila gala prireditev Večer šampionov v dvorani hotela Union, na kateri je Smučarska zveza Slovenije podelila tudi posebna priznanja najboljšim po posameznih panogah v minuli sezoni. Še pred tem so se vabljeni smučarski asi, kot se spodobi, v slavnostnih oblačilih sprehodili po rdeči preprogi in zaposlili zbrane fotografe.

Najboljšim športnikom minule zime so predstavniki zveze podelili posebna priznanja, kipec bloškega smučarja. Na odru so se tako z izjemo obolelega najboljšega deskarja Žana Koširja zvrstili Tina Maze (alpsko smučanje), Peter Prevc (smučarski skoki), Jakov Fak (biatlon), Filip Flisar (smučanje prostega sloga), Katja Višnar (smučarski tek) in Jure Aleš (telemark smučanje).

Posebni priznanji SZS za dosežke minule sezone sta prejela še deskarja Rok Marguč in Tim-Kevin Ravnjak, za dosežke v mladinski konkurenci na svetovnih prvenstvih pa smučarja Miha Hrobat in Štefan Hadalin ter telemark smučar Rok Šmejic. Predstavniki zveze so se v programu, ki ga je popestril reper 6 Pack Čukur, zahvalili še pokroviteljem in nosilcem posebnih programov promocije zimskih športov, ki so popestrili delo krovne smučarske zveze.