Smuk: Kline tokrat na sedmem mestu

Današnji smuk je bil drugačen, saj je bil daljši kot včeraj. Do točk je prišel še Martin Čater s 23. mestom.

Objavljeno
25. februar 2017 09.43
Norway Alpine Skiing World Cup
A. V.
A. V.

Kvitfjell - Po včerajšnji prvi zmagi je bil Boštjan Kline med favoriti tudi na današnjem smuku za svetovni pokal. Štart je bil ob 12. uri, slovenski smukač pa je imel številko 11.

Kline ni smučal slabo, toda nato se ni uvrstil med najboljšo peterico in osvojil sedmo mesto. Zmagal je Kjetil Jansrud, ki je osmič zmagal v svetovnem pokalu. Drugi je bil Peter Fill (+0,08), tretji pa Beat Feuz (+0,14). Zelo slabo so se odrezali Avstrijci, saj je najboljši Vincent Kriechmayr šele na desetem mestu.

Točke je osvojil še en Slovenec. Martin Čater se je na 23. mesto pognal s startno številko 45, za zmagovalcem pa je zaostal 1,45 sekunde. Rok Perko in Klemen Kosi sta bila prepočasna za trideseterico najboljših. Perko je bil 33. (+1,99), Kosi 44. (+2,47).

Jansrud je osvojil še devetnajsto zmago v svetovnem pokalu, osmo smukaško ter drugo na smukih v Kvitfjellu po letu 2014. V tej sezoni je prišel še do pete zmage. Enaintridesetletnik je na olimpijski progi, na njej so se merili udeleženci zimskih olimpijskih iger leta 1994 v Lillehammerju, vpisal skupno šesto zmago, preostale štiri zmage so v superveleslalomih.

V Kvitfjellu bo jutri na sporedu še superveleslalom.