Spet klavrna slika slovenskih deskarjev

Na paralelnem veleslalomu v Kayseriju so vsi Slovenci izpadli v kvalifikacijah, tudi Rok Marguč, ki je bil lani v Turčiji drugi.

Objavljeno
04. marec 2017 15.33
tre*Marguč
J. P.
J. P.

Kayseri - Slovenski deskarji na snegu v alpskih disciplinah niso pokazali ravno spodbudne pripravljenosti tik pred vrhuncem sezone, prihajajočim svetovnim prvenstvom v Sierra Nevadi. Na paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v turškem Kayseriju se namreč niti enemu ni posrečilo prebiti v izločilne boje, niti Roku Marguču, ki se je lani na tem prizorišču veselil drugega mesta, v velikem finalu je moral premoč priznati zgolj prekaljenemu Avstrijcu Andreasu Prommeggerju.

Danes je vpisal zgolj 36. čas kvalifikacij, tako da je ostal tudi brez drugega nastopa, enako kot Jure Hafner na 38. mestu. Zgolj nekoliko bolje je šlo Timu Mastnaku, ki je tekmoval na obeh kvalifikacijskih progah, bil na rdeči peti najhitrejši, na modri pa bistveno prepočasen, da bi se lahko zavihtel višje kot do 29. mesta. Najhitreje se je sicer skozi dopoldansko sito prebil Švicar Dario Caviezel, ki je bil od desetletje starejšega Avstrijca Benjamina Karla hitrejši za zgolj dve stotinki.

Tudi med dekleti je bil razplet za slovensko odpravo enako klavrn, Gloria Kotnik je namreč končala na 35. mestu in Iva Polanec tri mesta nižje, najprepričljivejša kvalifikacijska trojica (Avstrijka Claudia Riegler, Čehinja Ester Ledecka in Švicarka Stefanie Müller) je končala v razmaku pičle desetinke.