Športna sobota, kakršne Slovenija ne pomni

Slovenski zimski športniki včeraj vpisali eno zmago in sedem uvrstitev na stopničke.

Objavljeno
30. januar 2016 22.37
Š. R.
Š. R.
Ljubljana – Športna sobota, kakršne Slovenija ne pomni! Ena zmaga in sedem uvrstitev na zmagovalni oder – takšen je včerajšnji pravljični razplet slovenskih zimskih športnikov na preizkušnjah svetovnega pokala.

Sanjsko se je začelo že zgodaj dopoldne, ko so za pravcato državno prvenstvo poskrbeli naši skakalci s trojno zmago v Saporu in tako ponovili izjemen uspeh izpred dveh let, ko so na istem prizorišču prav tako zavzeli celotne stopničke. Konkurenco si je še enkrat prepričljivo pokoril krepko vodilni v svetovnem pokalu Peter Prevc, najbolj mu je za ovratnik dihal mlajši brat Domen, za popolno zmagoslavje varovancev Gorana Janusa pa je poskrbel še tretjeuvrščeni Robert Kranjec. »V finalu sem ujel odskok in tudi v nadaljevanju nastop izvedel tehnično bolje, zaradi česar me je odneslo tako daleč,« je zadovoljno poudaril zmagovalec.

Tradicionalni smučarski praznik pod Pohorjem je z drugim mestom na veleslalomski preizkušnji (danes bo na sporedu še slalomska) kronala zdaj najuspešnejša slovenska smučarka Ana Drev, ki je po šestem izhodišču s prve proge v drugo uspešno uprizorila popoln napad in morala premoč priznati zgolj Nemki Viktorii Rebensburg. »Ko sem videla, da sem prevzela vodstvo, je bilo zame že kakor zmaga. Ne vem, ali bi bila sploh kaj bolj srečna, če bi zmagala,« se je smejalo 30-letni Drevovi. Tik pred tem, da bi opravil z vso konkurenco, je bil tudi Boštjan Kline na smuku v Garmischu. Zmago mu je izpred nosu izmaknil zadnji v prvi trideseterici, Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. »Nisem naredil ničesar posebnega, niti proga mi najbolj ne ustreza, osredotočil sem se na smučanje in se nastopa lotil kar najbolj samozavestno,« je poudaril Kline, ki se je veselil uspeha kariere.

Za popoln slovenski dan sta poskrbela še deskar Rok Marguč na paralelnem slalomu v Moskvi in smučarska skakalka Ema Klinec na preizkušnji v Oberstdorfu, oba sta namreč zasedla tretji mesti.